Skepsisbloggen: Kritisk undersøkelse av det uforklarlige, det utrolige og det marginale.

Blonde romvesen på kornsirkelsafari

Nå synes jeg kanskje kornsirkelturismen gått litt vel langt.

Ikke bare løper det tusenvis av jordboere rundt og får så mystiske følelser av ting som er laget med hjelp av plankebiter og hyssing at de valfarter fra bilde til bilde. Nå kommer de jaggu fra rommet også, kan Nettavisen fortelle:

En politimann i den engelske småbyen Avebury i Sør-England oppdaget i sommer tre skikkelser som studerte noen mønstre som var laget i en kornåker. Mønstrene hadde blitt oppdaget noen dager tidligere, og politibetjenten stanset bilen for å undersøke hvem det var som studerte mønstrene. Da fikk han sitt livs overraskelse.

Høye
Politimannen oppdaget at det var tre individer med blonde hår, alle mer enn to meter høye. Før politimannen kom fram til de løp de av gårde «raskere enn noen mann han noen gang hadde sett».

Tre høye, blonde skikkelser som løper fort?

Klart det er aliens. Hva ellers skulle det være?

Men det åpner altså for en vag liten bekymring. Hvis ikke aliens en gang klarer å finne ut hvordan man lager kornsirkler, så er det 1) ikke dem som står bakom (så mye for Ford Prefects «buzz them»-variant), og 2) hvor smarte kan de egentlig være?

Det siste er bekymringsfullt. De skaper neppe vedensfred og redder planeten fra økokrise på den måten. (OK, kanskje ikke ved å lage kunst i kornåkeren heller, men…)

Nå er de ikke fullt så imponerende høye på originalspråket:

all over 6ft tall with blond hair

Hvilket istedet gjør dem til «over 183cm». Som vel er omtrent gjennomsnittshøyden for norske menn.

Men blonde var de, og fort løp de.

For tvilerne er det dessuten flere bevis: mannen hørte «lyden av statisk elektrisitet» (???) og fikk vondt i hodet. Men «the clincher» kommer fra veteran-croppie Colin Andrews:

»I think with the unusual movement of the being and the poltergeist experiences there is too much additional information to say that is something in nothing.»

Jeg er ikke sikker på at jeg vet hva det siste skal bety, men jeg gjetter på at det betyr noe sånt som at poltergeistene viser at det må være noe spesielt.

Kanskje de også er ute for å inspisere sirklene?

Det var tross alt en ordentlig vakker og vellaget formasjon.

Så det kan umulig ha vært sirkelmakere som beundrer håndverket sitt. Det må nok ha vært spøkelser og utenomjordiske.

Og jeg er veldig glad for at media føler det er viktig å bringe oss slike historier. Som Meland-blogen observerte i sommer går en solid agurk hverdagsnyheter en høy gang.

 • Jeg leste denne på JREF-forumet i sommer.

  Rart at nettavisen plukker denne opp nå, 3-4 mnd etter. Har jo ikke skjedd noe mer, bare en standard jalla-sak som ikke henger på greip? • Denne kornsirkelkultusen er vel et av de dummeste fenomenene en kan finne nåtildags.

  Imidlertid er mange av disse kornsirklene så intrikate at en må konkludere med at de er laget med en form for teknikk og med hensikt, ikke av mystiske vesener, men av jordiske mennesker og instanser.

  Kan det være at de lages for å desinformere og avlede oppmerksomheten til nysgjerrige mennesker fra øvrige ting som skjer i samfunnet? • Siden jeg overvåker denne bloggen for Illuminati er en person med humoristisk og skeptisk sans, vil jeg tro den sannsynlige årsaken er at man vil tulle med folk, spesielt når man nå vet hvilken virkning det har på de mer lettlurte. Illuministene Spøkefuglene Bower og Chorley startet dette relativt moderne fenomenet i 1978, og det later til å ha vært eksplisitt for å lure folk. • Klart det er aliens. Hva ellers skulle det være?

  Ja, vanlige, unge folk løper jo ikke når en politimann kommer mot dem når de befinner seg uten tillatelse på annen manns jord. Neida. Ikke i det hele tatt. • Selvfølgelig er det for å lure folk. Men fromenet er blitt så omfattende at en må vurdere om noen benytter det systematisk for å bortlede folks oppmerksomhet fra andre ting, og at denne oppmerksomhetsbortledelsen er beregnet på spesielt nyskjerrige mennesker som ellers kunne stukket nesa si i viktigere ting. • hvem er «noen»? og hva er «viktigere ting»? • nå kommer et skikkelig the onion-øyeblikk.

  Wait for it.. • Jeg har ingen formening om hva denne noen er. Dere får ikke noen høytravene konspirasjonsteorier om illuminati, hemmelig verdensregjering eller sionistisk maktelite fra meg.

  Likevel tror jeg at visse typer lurerier som får stdagig fler mennesker til å bite på og engasjere seg kan ah en organisert karakter.

  Det er mønstret i disse hendelsene som får meg på tanken. • Og hvis akkurat dette lureriet hadd vært viktig nok, hadde jeg kanskje forsket i hvem disse noen er. Men jeg synes plottet er altfor dumt til at jeg gidder det. • ok.. så da var det kanskje ikke så viktig likevel? • /onionøyeblikk • Disse kornsirklene er ikke viktige. men det kan jo hende at det er beleilig for enkelte instanser at nyskjerrige personer beskjeftiger seg med kornsirkler enn med å grave i dritt og fanteri som skjer i samfunnet.

  Desuten har disse kornsirklene blitt en hel industri som enkelte tjener penger på – bøker, filmer, foredrag, osv,osv. • /onionøyeblikk

  Hva mener du med det? jeg er nok ikke hely fortrolig med sektsjargongen din • Knut Holt: «Desuten har disse kornsirklene blitt en hel industri som enkelte tjener penger på – bøker, filmer, foredrag, osv,osv.»

  nettopp! derfor er jeg mer tilbøyelig til å tro at baktankene til de som lager disse kornsirklene er å skape mer mystikk og spenning rundt, ja nettopp, kornsirkler, snarere enn å fjerne fokus fra andre temaer. • Omfanget og den tekniske kyndigheten som disse kornåkerfigurene lages med tyder på at visse bakmenn med gode tekniske ressurseer og som selv ikke tror på budskapet står bak og lager disse strukturene og derved nærer kultusen.

  Så kan de høste økonomisk fordel eller utnytte kultmedlemmene på andre måter.

  Om bakmennene også gjør dette for å avlede folks oppmerksomhet mot samfunnsproblemer eller betales for å gjøre det, er selvfølgelig vanskelig å si. Men kulten har likevel den effekten.

  Så kan det også hende at kulten har elementer av sosial ekperimentering iverksatt av mafiaqgrupper eller myndighetsorganer for å prøve ut forskjellige former for flokkontrolltekniker. • Say what?

  Tips: Ta en tur innom http://www.circlemakers.org

  Eller klikk på «kornsirkler» her og se amatørdokumentarene med sirkelmakere. (Hvis de fortsatt er online, da.) Sirkelmakeri og croppies henger nok sammen, men på ganske andre måter. • Jeg tok visst feil. The Onion fortsetter å sende sin medarbeider til denne diskusjonstråden.

  Du er en kilde til mye god humring Knut. • Knut Holt: «Om bakmennene også gjør dette for å avlede folks oppmerksomhet mot samfunnsproblemer eller betales for å gjøre det, er selvfølgelig vanskelig å si. Men kulten har likevel den effekten.»

  ja, det er vel sannsynlig at kornsirkel-groupies hadde konsentrert seg mer om likelønn, samferdsel og eldrepolitikk hvis ikke myndighetene hadde avledet oppmerksomheten deres. • At det også finnes amatørsirkelmakere oppi dette her, er nok riktig. Men som sagt, omfanget og den tekniske kyndigheten leder en til å tenke på mer organisert aktivitet, hvorav de å tjene penger på kultmedlemmene er en helt tydlig beveggrunn.

  Om det så finnes andre beveggrunner, har jeg ingen bestemt formening om – men jeg mener det har den effekten jeg nevnte med å bortlede oppmerksomheten fra viktigere og egentlig mer interessante ting.

  Likelønn og eldrepolitikk er nok litt for kjedelig for disse menneskene, men det å grave og grafse i andre ting kunne de nok gjort.

  Jeg tenker mer på aktivitet av den typen for eksempel Bellona driver med. • Knut Holt – du overvurderer staten. Det finnes ikke noe tåkeleggingsdepartement, og hvis det finnes jobber de i hvert fall ikke med kornsirkler. Beklager, men slik er den forholdsvis kjedelige sannhet. Alt her i verden har ikke spennende forklaringer.Du kan følge nye kommentarer på denne bloggposten via RSS 2.0-feeden.