Skepsisbloggen: Kritisk undersøkelse av det uforklarlige, det utrolige og det marginale.

2012 visualisert – punktvis og oversiktlig

Etter å ha svart på spørsmål om 2012 halve dagen, har jeg tenkt til å ikke svare på slike henvendelser resten av dagen.

Men det trenger jeg heller ikke. Information is Beautiful har laget en strålende, enkel, punktvis, visuell pro et con om 2012-spådommer. «Believers vs. skeptics.»

Den kommuniserer enklere og bedre enn noe jeg har gjort i dag. Fem minutter, og du vet det viktigste.

Ellers har også forskning.no en god sak i dag, men den første er bedre og enklere kommunisert.

Jeg mener det virkelig. Les den. Skriv den ut. Bruk den som inspirasjon. Sånn kan det nemlig gjøres. (Selv om jeg ikke klarer det…)

(Takk til Petter Reinholdtsen for tips.)

 • Jeg synes det er merkelig at forskning.no hevder at filmen «spår» jordens undergang. Er ikke dette bare underholdning? Jeg gleder meg iallfall til 2,5 timer i kinosalen med dårlig story, mye tull og spenstige effekter. • Hvem i all verden er kilden til at Nibiru skal komme i 2012? Absolutt ikke Sitchin, og absolutt ikke ZetaTalk. Forfatterne av denne plakaten har tydeligvis ikke gjort jobben sin.

  Å si at sumererne OPPDAGET planeten Nibiru er også temmelig dumt, da utgangspunktet til både Sitchin og ZetaTalk er at sumererne ble FORTALT om planeten Nibiru av anunnakiene. Men pytt, pytt… hvem forventer at plakatmakere skal få med seg slike detaljer? • Man kan heller ikke forvente at Rolf Kenneth angriper noen av de mer vektige argumentene? Har du fjernet avsnittet der du hevder at vitenskapen ikke vet at kreft ikke kan oppstå i modne celler? • Det avsnittet har jeg ikke tenkt å revidere; men la oss ta kreftdiskusjonen i en krefttråd. Evt. «vektige argumenter» har gått meg hus forbi. • Rolf Kenneth: Det virker som du rett og slett er immun mot andres argumenter, og når du i tillegg lar renspikket løgn bli stående, så betyr det at diskusjon med deg er en total waste of time. • Rolf Kenneth skrev: «Hvem i all verden er kilden til at Nibiru skal komme i 2012? Absolutt ikke Sitchin, og absolutt ikke ZetaTalk.»

  http://www.rolfkenneth.no/Sit-v9-ShortVersion.html

  Du skriver riktignok ikke at Nibiru skal komme I 2012 men sammenhengen er tydelig at den er da eller umuddelbart før. Og siden vi nå er i slutten av 2009 må det i tilfelle skje neste år eller i 2011.

  Stay tuned for en grundig debunking av Nibiru (stikkord: enkel fysikk) i løpet av de nærmeste dagene (dessverre litt forsinket pga at man både skal prøve å selge leilighet og gjøre jobben sin samtidig). • ‘Information is Beautiful’ er interessant,instruktiv og underholdende.

  For tankevekkende, se f.eks. ‘Deadliest Drugs’, som gir et grafisk overblikk over innrapporterte dødsfall, og refererte dødsfall i pressen. (Cannabis : 484% av dødsfall referert i pressen…)

  For en god latter, se http://www.informationisbeautiful.net/2009/left-vs-right/. Det skal sies at David McCandless selv har visse motforestillinger til den skjematiske fremstillingen. Dessuten har han en smule selvironi, som lar seg finne, hvis man ser litt nøye etter. • «Å si at sumererne OPPDAGET planeten Nibiru er også temmelig dumt, da utgangspunktet til både Sitchin og ZetaTalk er at sumererne ble FORTALT om planeten Nibiru av anunnakiene»

  …og anunnakiene var altså romvesen som kom til jorden for 443 000 år siden for å finne gull og deretter genmodifiserte apene til mennesker slik at de hadde billig arbeidskraft i gruvene før de forsvant fra jorden 550 f. kr??? • Fra rolfkenneth.no:

  Det er verdt å nevne at astronomen Carl Sagan (1934-96), som ble verdenskjent gjennom TV-dokumentarserien Cosmos: A Personal Voyage (1980), var CIA-sponset for å latterliggjøre åndsvitenskapen, for å fremme scientismen, og for å forsvare det politiske og det vitenskapelige Establishment mot anklager om konspirasjoner. For å fremme denne agendaen ble han aktiv i etablere disinformasjonsnettverk verden over, av typen TheCommittee for Sceptical Inquiry (CSI) og European Skeptics (ECSO). Her i Norge har vi foreningen Skepsis, som ble stiftet av Erik Tunstad. Tunstad har en aktiv rolle i mange populærvitenskapelige råd og programmer. Dette nettverket av Skepsis-organisasjoner fungerer i dag som ”debunking”-stasjoner verden over, for å latterliggjøre de innsikter og avsløringer som NWO-kabalen og etablissementet ikke ønsker skal bli almen erkjent. Carl Sagan elsket å spille rollen som den autoritative og populære ”Mr. Science”.

  Carl Sagan var muligens mange svigermødres drøm,
  men som CIA-sponset rotte var han en katastrofe for vitenskapen og sannheten.

  De som ikke liker konklusjonene til Velikovsky, Sitchin og ZetaTalk, og som trenger en ”autoritativ” avvisning av dem, anbefales å omfavne latterliggjøringene fra Carl Sagan og hans Skepsis-organisasjoner verden over. Du bestemmer hvilket livssyn og hvilke ressursmiljøer du vil investere i. Dette kan ingen andre bestemme for deg.

  Å si at Rolf Kenneth har noe å fare med er også temmelig dumt, da utgangspunkt for å si noe om den virkelige verden er å faktisk se på den virkelige verden. Ikke å spinne seg inn i et nett av paranoia der alle som kan underbygge sine påstander med beviser og argumenter er sponset av CIA.

  Herre cheesus! • Trille,
  Om det anunnakiene fortalte sumererne er sant eller ikke, er et annet spørsmål. Ifølge ZetaTalk løy og skrøt anunnakiene mye, og ga bl.a. inntrykk av at de var udødelige. Men å gi inntrykk av at anunnakiene og Nibiru bare var en sumerisk fantasi/myte, slik plakatforfatterene fremstiller dette for «The Believers», er en tabbe. Plakatforfatterne har trolig aldri lest en eneste bok av Sitchin, plakaten synes å være resultat av en halvtimes arbeid. • Tre wiki-sider som kanskje er av interesse i denne sammenheng:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nibiru_collision
  http://en.wikipedia.org/wiki/Anunnaki
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sitchin

  Jeg tror du vil ha problemer med å overbevise andre enn de mest godtroende ved å fortsette å bruke ZetaTalk som kilde. Man kan heller ikke basere sin historieforståelse på én enkelt forfatters feberfantasier.

  Jeg skriver egentlig ikke dette fordi jeg har lyst til å snakke med Rolf Kenneth. Dette må da falle inn under en eller annen inkarnasjon av not even wrong. • Rolf Kenneth: «Om det anunnakiene fortalte sumererne er sant eller ikke, er et annet spørsmål. »

  så du kommer ikke til å spise hatten din hvis verden er den samme 22. desember 2012?

  Rolf Kenneth: «Men å gi inntrykk av at anunnakiene og Nibiru bare var en sumerisk fantasi/myte, slik plakatforfatterene fremstiller dette for “The Believers”, er en tabbe»

  Står vel ikke at det er en fantasi/myte?
  «the threatening planet was discovered by the ancient Mesopotamians, who named it Nibiru and was also known by the Mayans» • Trille,
  Som nevnt, både ZetaTalk og Sitchin avviser 2012 som det rette året. Hvis ZetaTalk har rett i sin angivelse av Nibirus passering, passerte ikke Nibiru Jorden i løpet av de 2000 årene da sumerriket fantes. Altså kan sumererne bare ha blitt FORTALT om Nibiru. Dersom Sitchin har rett i sin angivelse av Nibirus passering, vil Nibiru først passere Jorden om 1100 år. Det er tydelig at plakatmakerne ikke behersker ABC.

  Når det gjelder påstanden om at mayaene kjente til Nibiru, så er det meget interessant. Jeg har ikke hørt denne påstanden før, og vil gjerne vite kilden. • RK: fra hjemmesiden din får jeg inntrykk at du mener dette vil skje før 2012? så du vil du altså spise hatten din hvis ingen ting har skjedd 22. desember 2012? • Dersom et akseskifte (på fagspråket kalt polskifte) ikke har skjedd når vi kommer til den 31. desember 2011, vil jeg feire dette med en kasse champagne. Da må flere av mine artikler revideres, og ZetaTalk har litt av hvert å forklare! ZetaTalk med sine til nå ca. 300 nyhetsbrev har uansett vært en fantastisk alternativ nyhetskilde, hvor jeg har lært mye. Sitchins arbeid vil få samme betydning som Darwin har hatt, selv om han tok feil i dette med tidspunktene for Nibirus passeringer. • …and in other news, reports have been streaming in from across the globe about pigs sprouting wings and lifting off into the skies. An infernal gateway has opened and the demons on the other side have strapped on their ice-skates as all hell has frozen over.

  As a sidenote we mention that Zecharia Sitchin rapidly has gained a reputation as the world’s greatest living scientist, even rivaling famous figures such as Charles Darwin and Albert Einstein.

  And now sports: Yesterday Norway won the FIFA world cup by crushing Brazil 5-1.

  For BBC news, Paris Hilton. • Rolf Kenneth betrodde oss:

  ZetaTalk med sine til nå ca. 300 nyhetsbrev har uansett vært en fantastisk alternativ nyhetskilde, hvor jeg har lært mye.

  Jeg ser du er flink til å reklamere for ZetaTalk:

  http://altnett.ning.com/forum/topic/show?id=2109341%3ATopic%3A228848

  Man kan jo kikke på http://www.zetatalk.com/
  samt
  http://www.zetatalk.com/norwegn/p00.htm
  særlig
  http://www.zetatalk.com/norwegn/p104.htm

  (For de som liker åndssvakt dill i stjerneklasse.)

  En glimrende gjennomgang ac ZetaTalk og annet vrøvl ligger her:

  http://www.skepticalmind.com/

  http://www.skepticalmind.com/zetatalk.html • RK: «Sitchins arbeid vil få samme betydning som Darwin har hatt, selv om han tok feil i dette med tidspunktene for Nibirus passeringer.»

  hvilke andre av sitchins predikasjoner og hypoteser har vist seg i ettertid å stemme? • Sitchin har forsket i vår kulturelle fortid; han kom derfor ikke med noen prediksjoner utover Nibirus retur. Mange av Sitchins innsikter er godt nok dokumentert for dem som setter seg inn i saken, men dagens vitenskap er jo styrt slik at ET/V-fenomener i fortid og nåtid holdes undertrykt. Ellers er jo Sitchins avsløring av fusket med å tillegge Khufu-pyramiden til farao Khufu kjent blant insidere, hvilket jeg har skrevet om her:
  http://www.visdomsnettet.dk/pdf/Et-falskneri-gjorde-Khufu-til-pyramidebygger.pdfDu kan følge nye kommentarer på denne bloggposten via RSS 2.0-feeden.

Trackbacks / Pingbacks