Skepsisbloggen: Kritisk undersøkelse av det uforklarlige, det utrolige og det marginale.

Noas ark grunnstøter igjen

Siden enkelte nyhetskanaler nevner ett og annet om funnet av Noas ark, er det vel bare å melde at dette selvsagt er ren bløff, slik f.eks. PaleoBabble melder.

Det er ingen andre enn den noe ahem… omdiskuterte Randall Price som er blitt lurt, slik en av hans studenter forbilledlig melder.

I was the archaeologist with the Chinese expedition in the summer of 2008 and was given photos of what they now are reporting to be the inside of the Ark. I and my partners invested $100,000 in this expedition (described below) which they have retained, despite their promise and our requests to return it, since it was not used for the expedition. The information given below is my opinion based on what I have seen and heard (from others who claim to have been eyewitnesses or know the exact details).

To make a long story short: this is all reported to be a fake. The photos were reputed to have been taken off site near the Black Sea, but the film footage the Chinese now have was shot on location on Mt. Ararat. In the late summer of 2008 ten Kurdish workers hired by Parasut, the guide used by the Chinese, are said to have planted large wood beams taken from an old structure in the Black Sea area (where the photos were originally taken) at the Mt. Ararat site. In the winter of 2008 a Chinese climber taken by Parasut’s men to the site saw the wood, but couldn’t get inside because of the severe weather conditions. During the summer of 2009 more wood was planted inside a cave at the site. The Chinese team went in the late summer of 2009 (I was there at the time and knew about the hoax) and was shown the cave with the wood and made their film. As I said, I have the photos of the inside of the so-called Ark (that show cobwebs in the corners of rafters – something just not possible in these conditions) and our Kurdish partner in Dogubabyazit (the village at the foot of Mt. Ararat) has all of the facts about the location, the men who planted the wood, and even the truck that transported it.

Her er det sikkert mye moral å melde, men jeg tror den er så opplagt at det bare er lene seg tilbake.

 • Festlig sak. (Og velkommen tilbake fra de alt for overarbeidedes eksil.) • For meg som ikke er så vel bevandret i faget: Hva er moderne teologisk tolkning av historien om Noah? • Protestantisk teologi blir aldri hetset av Skepsis.no. De følger en verdikonservativ agenda. • Synes godt du kunne påspandert et «reaksjonær» kanskje «småborgerlig» eller «fascistisk» også. ;-)

  Hvis jeg vil kritisere protestantisk teologi kan jeg gjøre det for Hedningesamfunnet eller HEF, som har denslags mer eksplisitt som hensikt. Det er en grei arbeidsdeling sånn.

  Men ellers klarer protestantiske teologer fint å kritisere hverandre, helt uten hjelp fra utenforstående.

  Hvis du ikke synes det er effektivt nok, sterkt nok, eller på gale premisser, er det plass for sånt på forumet for den som absolutt vil. • Yngve.

  Jeg har dessverre vært opptatt i hele dag med noe jobbgreier. så har ikke fått svart deg.

  Opplever vel uansett at temaet ikke helt hører hjemme her, så etters om du også har spurt om det samme på bloggen min, tar jeg det heller der.

  Jeg har uansett alltid vært mindre opptatt av pomo-teologi enn rimelig klassisk, så du skal få noe som mest lener seg til sistnevnte, hvis du er interessert. En eller annen gang i morgen, eller lørdag. • Flott. Jeg skal følge med på bloggen din.Du kan følge nye kommentarer på denne bloggposten via RSS 2.0-feeden.

Trackbacks / Pingbacks