Skepsisbloggen: Kritisk undersøkelse av det uforklarlige, det utrolige og det marginale.

Arrangementsuke – skeptisk sådan

De som rutinemessig kikker øverst i høyremargen vil ha lagt merke til at det nå kommer en uke i de skeptiske arrangementers tegn. I Oslo, først og fremst.

Først ute er kveldens møte på Humanismens hus om kritisk tenkning, der skeptikerne Øystein Elgarøy og Bjørn Are Davidsen skal innlede med å si noe om kritisk tenkning og medias formidling av forskning. Deretter kan det nok hende at samtalen dreier over på ting som har med religion og kritisk tenkning å gjøre. Den som går dit får se.

Fredag kveld sparkes Kritisk masse i gang på Chateau Neuf, med paneldebatt om skepsis, forskning og media. Med vekt på skeptikernes interessefelt denne gang: alternativ behandling, det «paranormale» og den slags.

Deretter er det hovedarrangement samme sted lørdag og søndag, med påfølgende fringe event dagen etter: en paneldebatt om «Trenger vi mer forskning på «alternativ» medisin?» – på RF-kjelleren på Blindern.

Første slike event var faktisk i går kveld, da Skeptikere på puben hadde en sannsynligvis storartet aften med stand up fra komiker Dag Sørås.

Den som har tid, lyst og råd har med andre ord noe å se frem til i dagene fremover. Det er jo mer enn halvt deltagerne som bestemmer om det blir vellykket…

Du kan følge nye kommentarer på denne bloggposten via RSS 2.0-feeden.