Aspartam

Aspartam er et av de søtningstoffene som er gjenstand for flest myter om skadelighet, og påstander om hvor unormalt det er.

Siden stoffet ble oppdaget av James M. Schlatter i 1965 har det siden blitt en av de mest brukte kunstige søtningstoffene i markedet. Aspartam har vært gjennom grundig testing siden oppdagelsen og har gått runder hos flere forskning og kontroll instanser. Mengden som skal til for at inntak av Aspartam skal være skadelig går langt utover det som kan klassifiseres som normalt inntak.

Bildet viser hva kroppen gjør med Aspartamet fra 0,5 l brus. I magesekken brytes det ned til metanol, fenylalanin og asparginsyre. Bildet viser også andre «naturlige» matvarer som gir den samme mengden av de valgte stoffene.

Kilder og videre lesning:

http://nutritiondata.self.com/

http://sciencebasedmedicine.org/are-artificial-sweeteners-safe/

http://science.howstuffworks.com/innovation/edible-innovations/question5361.htm

https://whatdoesthesciencesay.wordpress.com/2010/06/13/aspartame-and-formaldehyde/

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157508000574

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1530-0277.1997.tb03862.x/epdf

https://www.tostepharmd.net/pharm/herbs/aspartame.html