Og det blir Kjettersk kjeller om gammel nyhedendom i form av Ragnarok-kretsen. Siden foredragsholder er Terje Emberland, blir det gøy å være i Oslo. Det er i grunnen det jeg har interessert meg for når det gjelder 11.9. Selv om Gargantuanknowledge og flere andre har gjort meg oppmerksom på konspirasjonsarrangementet til Dokumentarkino, hadde jeg i […]

Og det blir Kjettersk kjeller om gammel nyhedendom i form av Ragnarok-kretsen. Siden foredragsholder er Terje Emberland, blir det gøy å være i Oslo.
Det er i grunnen det jeg har interessert meg for når det gjelder 11.9. Selv om Gargantuanknowledge og flere andre har gjort meg oppmerksom på konspirasjonsarrangementet til Dokumentarkino, hadde jeg i grunnen ikke tenkt til å blogge noe om det. Jeg klarte såvidt å fatte litt interesse, men klarer knapt å mønstre lett irritasjon over at det sponses av offentlige midler (og av Fritt ord). Jeg er redd jeg bare noterte meg at det tydeligvis finnes enda en arena der man slipper til tøvet (fascinerende nok tidligere også Alex Jones’ Terrostorm.
Dem om det. Jeg venter på at de viser «Expelled» og «Zeitgeist» også. Og hvor har de gjemt «The Secret»?* Det ville være helt i tråd med begrunnelsene for å skulle vase rundt med det jevnt over gamle, begredelige og tåpelige oppsopet de skal vise i morgen.
Forventningene til kvalitet og refleksjon ble ikke større etter at jeg ble gjort kjent med at et intervju jeg ga generelt om konspirasjonsteorier er kommet på trykk (i Ny Tid), og det kommer motreaksjoner fra én av dem som står bak «Dokumentarkino». Nå har jeg akkurat fått tilsendt den opprinnelige artikkelen, så jeg kan ikke annet enn undres over refleksjonsnivået i svaret. Men så slår det meg at det å si at man «bare stiller spørsmål» om «ting som er uavklart» (parafrase, ikke sitat) jo er credoet til 9/11-truthere. Og det å ikke forstå (eller endog lese) det man kritiserer følger bare med på kjøpet.
Sånn sett passer det veldig godt at de har fått Emil Røyrvik til å kommentere filmen Zero i morgen.
Det blir sikkert gøy det også. Men jeg ville gått og hørt på Terje i stedet. Han vet hva han snakker om.

*De har heldigvis vist New Age-filmen «What the Bleep Do We Know». Skulle bare mangle. De sier jo «kvante».