Jeg blir stadig spurt om 2012-profetier om dagen. Det har formodentlig noe med en viss film å gjøre. Og jeg kan se av besøkstall og søkeord til hovedsidene at temaet stadig blir mer aktuelt. Masteroppgaven til Sacha Defeche er f.eks. besøkt over 100 ganger siste to dager, og Egil Asprems artikkel om mayakalenderen godt og vel det. (Egils artikkel er dessuten mest lest siden vi skiftet til WordPress i januar, mens Sachas ligger rundt topp 10.)

Begge anbefales varmt for de interesserte.

Samtidig er det en omvendt utvikling å spore i andre miljøer: De miljøene som var tidligst ute og hvorfra interessen har spredt seg, virker å være blant dem som for øyeblikket har langt mindre både tiltro og interesse for spådommene. Jeg tviler litt på om det er en robust og varig tendens, men interessant er det.

Skjønt det jeg tror jeg har sett kan jo være en illusjon som kommer av at jeg ikke har tid til å følge temaet godt nok?

Fortell meg gjerne at jeg har tatt feil og vis hvor temaet er mest levende om dagen.