Da var agurksesongens store synskhetsduell avgjort: Blekkspruten Paul er mer synsk enn en viss mann fra Snåsa. Når det gjelder fotballresultat i VM.

Men ingen grunn til å gi seg der, eller surmule om statistikk og tilfedigheter og den slags kjedelige forklaringer. Her er mulighetene mange, hvis bare mediene er seg sitt ansvar bevisst i de tapte undulater og forlatte kattungers tid.* Vi ser frem til empatiske biografier, offentlig hysteri og alvorstunge politikere som nikker mens de ser med åpne øyne i kamera og sier: Jeg tror på Paul.

Kosttilskuddsbransjen kan ta den mer kyniske modellen fra antioksidantsalget: Blekkspruts-tilskudd – maten som bidrar til synskhet! Og vi bør selvsagt få organisk blekksprut for å styrke din naturlige synskhet.

For eksempel. Mulighetene er mange. Så jeg spør bare: Hvilke andre varer bør vi se frem til, og ikke minst – hva bør Kolloen-biografien hete?

*At folk stikker spesielt mye av fra dyrene sine i ferien er forøvrig visstnok helt usant, men jeg finner ikke igjen lenken om det.