Jeg har i grunnen syntes oppstyret rundt Märha Louises religionsfirma har vært overdrevet, og hadde bestemt meg for å la kongehuset ha pinlighetene sine for seg selv. Det holdt riktignok hardt under NRK-intervjuets referanse til heksebål – en klassisk «jeg er sterk og selvstendig men også et offer»-vri vi pleide å dekke humoristisk under tittelen […]

Jeg har i grunnen syntes oppstyret rundt Märha Louises religionsfirma har vært overdrevet, og hadde bestemt meg for å la kongehuset ha pinlighetene sine for seg selv.

Det holdt riktignok hardt under NRK-intervjuets referanse til heksebål – en klassisk «jeg er sterk og selvstendig men også et offer»-vri vi pleide å dekke humoristisk under tittelen «På bålet denne gang». Men jeg har holdt stand.

Til Nettavisen i dag kan fortelle at

Også prinsessens sekretær blander roller: Hun er ansatt av slottet, jobber for Märthas firma og driver selv med healing.

En ting er at man har lov og anledning til å tro hva man vil, men hvis Nettavisen har gjort jobben sin her, tyder det på at andre ikke helt har gjort sin. For det er vel ikke helt meningen at apanasjen skal sponse healingvirksomhet eller subsidiere englesnakk?

Men festlig er det, selv om alt dette kjedisstoffet gjør at hjernen råtner. På tide å avslutte en forskningsartikkel istedet.

Oppdatering

Dagen derpå er artikkelen etterhvert avsendt, og man kan omsider oppdatere seg på dagens hendelser. Utover det triste forskningsbudsjettet, har Slottet delvis oppklart saken om prinsessens healer-sekretær for Nettavisen:

Stillingsprosenten til Mari Sørli ved Det Kongelige Hoff er 60 prosent. Resten av hennes arbeidstid går til Kulturformidlingen.

Det siste er altså prinsessens firma. Da gjenstår bare å forklare hvorfor prinsessen p.t. er satt opp som eneste ansatte i samme firma, men det virker uansett som de skal klare å få detaljene noenlunde ryddig på plass. Etter hvert, om ikke annet.