Orac kan fortelle at det britiske Society of Homeopaths har presset en ISP til å fjerne et kritisk blogginnlegg fra Le Canard Noir om homøopater som bryter med deres egne etiske retningslinjer. Siden noe av formålet med innlegget var å dokumentere at selskapet ikke tok disse retningslinjene videre alvorlig, men at de bare var «a […]

Orac kan fortelle at det britiske Society of Homeopaths har presset en ISP til å fjerne et kritisk blogginnlegg fra Le Canard Noir om homøopater som bryter med deres egne etiske retningslinjer.

Siden noe av formålet med innlegget var å dokumentere at selskapet ikke tok disse retningslinjene videre alvorlig, men at de bare var «a thin veneer used to give authority and credibility to its deluded members» og «fool the public into thinking they are dealing with a regulated professional», må man kunne si at det var en dundrende suksess.

Riktignok mobbet de en overforsiktig ISP til å fjerne innlegget, men det er til gjengjeld kopiert i sin helhet en lang rekke andre steder: Hos Orac, hos A day at the pharmacy og Gimpy – for å nevne noen, kan vi alle lese innlegget «The Gentle Art of Homeopathic Killing».

Oppdatering

Som ventet har artikkelen bare blitt spredd enda bredere både i blogosfæren, på diskusjonsfora og news. Nå kan du f.eks. også lese den hos vår webhost om du vil.

Det er etterhvert imponerende å kunne så lite om dynamikken i nettsamfunn at man forsøker seg på sensurstunt av denne typen.