Jeg er, som man kan legge merke til ved å se på arkivet, blitt en noe mer sporadisk og sparsom blogger her de siste par årene. Noe av det skyldes at jeg forsøker å holde styr på et lite institutt. Der skjer stadig ting, og håpet er at vi kan få det til å fortsette med dét.

Neste uke skjer det for eksempel spennende ting på arkeologidelen. Hva skjer for eksempel når man (bokstavelig talt) begynner å grave i den mer smertefulle del av Europas nære forhistorie?

Forskningsprosjektet Painful Heritage gjør akkurat det med vår lokale arv. Men det er mange flere og mer beryktede slike etterlatenskaper i andre deler av Europa. I den forbindelse og for å videreutvikle forskningstemaet har vi invitert Claudia Theune. Du kan lese én av hennes artikler online: Historical archaeology in national socialist concentration camps in Central Europe.

Og så kan du komme og høre henne snakke om «Archaeology and Remembrance. Archaeological Research in Former Nazi Concentration Camps» i auditoriet på Suhmhuset, Vitenskapsmuseet, onsdag den 13.04. 2011, kl. 14.15 – 16.00.

Men vi har mer besøk. I forbindelse med prosjektet «Maya Above and Under Water» har vi besøk av Guillermo de Anda Alanis som skal forelese om et tema som definitivt krysser mellom religionsvitenskap og arkeologi: «In search of Xibalba. Explorations in the Maya underworld».

Forelesningen finner sted 14. april 2011, auditoriet på Suhmhuset kl. 13:15-15:00.

Det er et spennende og aktivt institutt. Siden mediebølgene har gått høyt om både publisering og formidling kan man jo også legge til at vi er ekstremt aktive når det gjelder formidling. Til og med når vi ser på den begrensede biten av det vi dokumenterer i «tellekantsystemet». Vi er ikke dårlige når det gjelder forskning med tellekanter heller. Som et par-tre stykker kanskje husker var vi nummer fire på listen over mest poengproduserende pr. førstestilling i 2009. Vi var ikke mye dårligere i 2010 heller. Da var vi nr.5.