Nå synes jeg kanskje kornsirkelturismen gått litt vel langt.

Ikke bare løper det tusenvis av jordboere rundt og får så mystiske følelser av ting som er laget med hjelp av plankebiter og hyssing at de valfarter fra bilde til bilde. Nå kommer de jaggu fra rommet også, kan Nettavisen fortelle:

En politimann i den engelske småbyen Avebury i Sør-England oppdaget i sommer tre skikkelser som studerte noen mønstre som var laget i en kornåker. Mønstrene hadde blitt oppdaget noen dager tidligere, og politibetjenten stanset bilen for å undersøke hvem det var som studerte mønstrene. Da fikk han sitt livs overraskelse.

Høye
Politimannen oppdaget at det var tre individer med blonde hår, alle mer enn to meter høye. Før politimannen kom fram til de løp de av gårde «raskere enn noen mann han noen gang hadde sett».

Tre høye, blonde skikkelser som løper fort?

Klart det er aliens. Hva ellers skulle det være?

Men det åpner altså for en vag liten bekymring. Hvis ikke aliens en gang klarer å finne ut hvordan man lager kornsirkler, så er det 1) ikke dem som står bakom (så mye for Ford Prefects «buzz them»-variant), og 2) hvor smarte kan de egentlig være?

Det siste er bekymringsfullt. De skaper neppe vedensfred og redder planeten fra økokrise på den måten. (OK, kanskje ikke ved å lage kunst i kornåkeren heller, men…)

Nå er de ikke fullt så imponerende høye på originalspråket:

all over 6ft tall with blond hair

Hvilket istedet gjør dem til «over 183cm». Som vel er omtrent gjennomsnittshøyden for norske menn.

Men blonde var de, og fort løp de.

For tvilerne er det dessuten flere bevis: mannen hørte «lyden av statisk elektrisitet» (???) og fikk vondt i hodet. Men «the clincher» kommer fra veteran-croppie Colin Andrews:

»I think with the unusual movement of the being and the poltergeist experiences there is too much additional information to say that is something in nothing.»

Jeg er ikke sikker på at jeg vet hva det siste skal bety, men jeg gjetter på at det betyr noe sånt som at poltergeistene viser at det må være noe spesielt.

Kanskje de også er ute for å inspisere sirklene?

Det var tross alt en ordentlig vakker og vellaget formasjon.

Så det kan umulig ha vært sirkelmakere som beundrer håndverket sitt. Det må nok ha vært spøkelser og utenomjordiske.

Og jeg er veldig glad for at media føler det er viktig å bringe oss slike historier. Som Meland-blogen observerte i sommer går en solid agurk hverdagsnyheter en høy gang.