Våre danske venner har noen skribenter og en webside som er verd et besøk innimellom. For øyeblikket har f.eks. vår venn Mogens Winther noen syrlige betraktninger om Dansk Folkepartis hjertelige omfavnelse av alternative behandlingsformer: ”Homøopati, akupunktur og zoneterapi skal være faste tilbud til patienterne på de større danske sygehuse.” Formanden for Folketingets sygehusudvalg, Birthe Skaarup […]

Våre danske venner har noen skribenter og en webside som er verd et besøk innimellom. For øyeblikket har f.eks. vår venn Mogens Winther noen syrlige betraktninger om Dansk Folkepartis hjertelige omfavnelse av alternative behandlingsformer:

”Homøopati, akupunktur og zoneterapi skal være faste tilbud til patienterne på de større danske sygehuse.”

Formanden for Folketingets sygehusudvalg, Birthe Skaarup (DF) begrunder den glade melding med: ”Der er så mange positive resultater, og der er så mange danskere, som bruger det.”

Winther påpeker at den første påstanden vanskelig lar seg dokumentere. Og hvis Dansk Folkeparti så gjerne vil påta seg ansvaret for «Videns- og forskningscentret for Alternativ Behandling (ViFAB)» så kunne de kanskje se litt på hva de har å si – om for eksempel akupunktur.

Her står – citat: ”Hovedkonklusionen for de fleste af Cochrane-oversigterne om akupunktur, akupressur, elektroakupunktur og moxibustion er, at der ikke findes en klar dokumentation for behandlingernes effekt.”

Næh. Det er nok bedre å overse Cochrane collaboration og heller finne en med fine, nettkjøpte diplomer hvis man vil være sikker på å få det ønskede resultat. Les hele.