I en politikertale, sier den dårlige vitsen, sto det skrevet i margen et stykke uti: «Dårlig argument – snakk høyere!»
Vel, miljøbevegelsens rodeoklovn, Kurt Oddekalv ser ut til å ha lært at det fungerer:

Den selverklærte miljøkrigeren Kurt Oddekalv ble i ettermiddag politianmeldt for hærverk etter at han egenhendig saboterte en basestasjon tilhørende mobilselskapet MTU i Oslo.

«Miljøforbundet» hans har som kjent bestemt seg for at mobilstråling og den slags er et av vår tids største miljøproblem.
Vel, så langt er det vel ikke påviselig som skadelig nok til at det synes tydelig i undersøkelser. Hvilket er en litt mer presis måte å si at hvis det er skadelig over så kort tid som det påstås, så er det i så fall neppe spesielt ille. (Langtidsspørsmålet er fortsatt mer åpent, men med undersøkelsene som finnes ser det mindre og mindre sannsynlig ut at det skal være noen av noe omfang. Det får vi se over tid.)
Men siden Oddekalv ikke har noen form for dokumentasjon som kan overbevise rasjonelle mennesker om problemets alvorlighet, gjelder det å lage show. Det er jo den ene tingen Kalle klovn kan sånn noenlunde. Derfor går han løs på annen manns eiendom, med pressen på slep, i håp om at oppmerksomheten vil få flere naive idealister til å spytte penger i firm «bevegelsen» hans. De kan han så bruke til flere store båter (med trådløst nettverk), flere SUVer – kanskje et par helikoptre…
Det som ville vært en fordel var om han istedet brukte penger på å oppgradere gruppens kompetanse, evne til kritisk granskning av egne standpunkt – og sitt eget moralske kompass.
Jeg må forresten tilføye at som gammel NUer elsker jeg journalist Harald Klungtveit for å understreke «selverklærte» om Oddeklovns miljø»kriger»status.