Gårsdagens post minnet ikke bare meg, men også andre, om en obskur eks-doktor og eks-forsker. Avkledningen av den etisk og medisinsk forkastelige virksomheten til de sjuskete pseudoforskerne i Geierfamilien er nok til og med hakket verre enn den Andrew Wakefield ble gjenstand for.

vår utmerkede webmaster gjorde meg oppmerksom på at det er andre måter å tilsøle det man måtte hatt igjen av navn på. Vi har vært innom Wakefields plassering i konspirasjonsmiljøet tidligere, og nå minner han oss altså på det igjen

Det er den ikke helt rettlinjede publikasjonen Sovereign Independent, et nettsted med forkjærlighet for pseudovitenskap, anti-vaksinasjon, konspirasjonsteorier, klimafornektelse og mye annen moro som annonserer sin store dag om «The Hidden Agenda for a Global Scientific Dictatorship»:

The Sovereign Independent Presents The Masterplan Dublin

Featuring :

Richard Gage from AE911Truth
Luke Rudkowski from WeAreChange
Dr Andrew Wakefield
Alan Watt from CuttingThroughTheMatrix exclusive video interview
Walter Graham exposing the truth behind Water Fluoridation in Ireland
Jim Corr from JimCorr.com
Dave Derby from The Sovereign Independent
Kevin Flanagan from Tir Na Saor

Det er en staselig blanding sulliker de har klart å samle sammen når den zombie-lignende (vandød, med likets utseende og et og annet rykk i fysikken) truthergruppen AE911Truth og Wakefield representerer den tilnærmet rasjonelle delen av forsamlingen. Her er en forsamling som føler seg hjemme med både Ickes reptiler og Alex Jones generelle gauling, i kombinasjoner brukere av visse norske nettsteder er nokså kjent med.

Likevel kan jeg ikke fri meg fra tanken om at det kanskje er de høylytte konspiraholikerne som er i verst selskap. Det henger sammen med noe vi også har vært innom før: Den nye bølgen meslinger i USA og Europa. Nå har mange tusen blitt smittet, med flere dødsfall som resultat.

Som vi nevnte den gang, nådde smitten viktige lommer av uvaksinerte somaliere både i norske og amerikanske miljøer. De diskrediterte og uredelig frembragte teoriene om en sammenheng mellom autisme og vaksiner var blitt solgt til somaliske miljøer, og mens epidemien var godt i gang, dro Wakefield rundt på turné hos somaliere. Hans støttespillere forsøkte å blåse liv i våset hans også her i Norge. Falsk balanse i medier som tidligere hadde gått av skaftet på det litt under syltynne grunnlag Wakefield presenterte, har sørget for å låne videre liv til det.

Autism Blog kan formidle at det har gitt resultater:

Dr. Abdirahman D. Mohamed, the chief of staff at Axis Medical Center in Minneapolis, said last month he knew of four unvaccinated Somali children who had died from measles.

Du kan si mye om vaset til Gage, til fluorfryktere og kolportører av andre tøvete konspirasjonsteorier. Men jeg tror ikke de har fullt så mange liv så direkte på samvittigheten.