Gro-Helen Tørum er tydeligvis blitt en landskjent skikkelse gjennom programledelse på kanal FEM og diverse opptredener som TV-medium. Hun snakker med døde, gjerne inkludert kong Olav V, forteller hun. Hun stoler på sin indre følelse, men påstår likevel at hun er åpen for at hun «lever på en stor løgn».

Det er kanskje like greit.

For en tid tilbake var hun nemlig i ekstase etter å endelig ha fått føle en kornsirkel. Hvilket var en sterk opplevelse som sikkert kom til å «forvandle livet» hennes. Det spørs om ikke det ble delvis sant på en litt mindre behagelig måte, mer relatert til «leve på en stor løgn»:

(For de få som ikke gjenkjenner symbolet i kornsirkelen, avsløres det under, sammen med mer salt i såret.)

Videobiten var opprinnelig lagt hos kanal FEM under tittelen Forandret livet mitt, men er nå blitt vekk. Til deres ære sier de nå at de ikke vil forlange den fjernet fra YouTube. Hvilket kunne være fristende etter at flausen ble oppdaget.

Sirkelen ble nemlig laget som spøkefull kornsirkelvariant av logoen til BBC-programmet Quite Interesting (spørreprogram slik undertegnede skulle ønske han laget quiz), som har hatt en viss interesse for det på Facebook.

Ikke av skjulte krefter, utenomjordiske eller overnaturlige vesen, men kjedelig nok mennesker av kjøtt og blod. Hvilket ble rapportert til Crop Circle Connector av BBC allerede i mai måned.

Jeg har spart denne saken lenge, etter at den dukket opp i forumet (som har spredd den videre til alle verdens hjørner). Nå rakk ikke bare Fri tanke å skrive en utmerket sak i første runde, men Tørum å svare. Et svar som pinlig nok lot som om ikke det var noe å skjemmes over.

Det er sikkert derfor de har fjernet videoen og prøver å bortforklare hva som blir sagt i innslaget. Nothing to see here. Vi visste det hele tiden. Jada.

Og følelsene av at vi snakker med døde og holder kommunion med skjulte krefter er fortsatt akkurat like god indikator på at det er sant…

Nå finnes saken etterhvert ikke bare her hjemme hos Fri tanke. Den finnes som nevnt også hos QI, men spres garantert mye lengre etter at den dukket opp hos Pharyngula. Det betyr noen hundre tusen ekstra seere, for derfra tar den garantert runden videre enda en god del steder til glede for mange.

Men ikke dit Tørums seere og klienter befinner seg.

Oppdatering
Dagbladet ble tipset om saken for en tid tilbake, men Vårt Land er den første dagsavisen som tar saken her hjemme.

De stiller det retoriske spørsmålet

– Hvordan er det mulig å få sterke energier i en BBC-reklame, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og kanalen FEM, Svein Tore Bergestuen?

Hvilket han ikke vil svare på. Men det er ikke noe nytt. Både Jim Schnabel og Matt Ridley har fortalt at folk har erklært seg helbredet, frelst, fått endret livet etc etter å ha vandret rundt i sirkler de selv hadde laget natten i forveien. For flere fortellinger om slikt, besøk Circlemakers som forøvrig laget denne figuren, og les boken deres.

Det er ikke vanskeligere enn levende fantasi og viljen til opplevelse. Det må ikke være en katedral eller skjulte krefter – annet enn i hodet ditt.