Jeg kan vanskelig forstå at det fremstår som noen videre overraskelse*, men har full forståelse for en viss (om kritisk) fråtsing, når unge Behn vil «snakke med døde».

Selv om det selvsagt er en fest for alle oss som ikke tror sånt, er alt han gjør å følge en lang, klassisk alternativ forestillingsverden om hypnose og reinkarnasjon: at man kan finne frem til skjult kunnskap og tidligere liv med sinnet i en annen «bevissthetstilstand». Med hans bakgrunn og miljø skulle det godt gjøres om ikke han var utsatt for tilstrekkelige impulser til å synes dette var rimelig. For den som vil se en gammel, litt kjedeligere og mer jordisk behandling av hva som skjer i slike sammenhenger kan man jo lese Hidden Memories: Voices and Visions from Within. Du behøver hverken tro på det eller bruke «hypnose» for å oppleve tilsvarende.

Medmindre du skulle ha en ustoppelig trang til å besøke dine egne sinnsbilder om avdøde, vil jeg likevel langt heller anbefale at du tar del i en helt annen reise. Den sarte, vare sjelen bak bloggen HelseHarry deler nemlig fritt av sin reise i alternative behandlinger, og som ekspert på sosiale medier gir han til gode en vakker, følsom og ikke minst kortfattet og leselig dagsaktuell oppsummering. På vegne av vanvittig mange. (Dessuten gratulerer vi Basse med 1000-dagers dagen.)

*En annen episode på listen over «neppe noen stor overraskelse» var denne, en eldre sak jeg snublet over nylig, hvor en «fjernhealer» skulle ha 450 kroner for å be. Uten noen dokumentasjon på at sånt faktisk kan virke for noe som helst (og plenty i motsatt retning), og tydeligvis med frihet til å skrive regning etter «healerens» behov. Litt mer overraskende er det derimot at det ble påklaget, offentlig og at «healeren» hadde vett til å trekke de skamløse regningene. Kudos til pasientene som sto frem. Det er mange nok som ikke gjør det.