Misjonsiveren har alltid vært påtagelig i misjonsfiendtlige kretser, ikke minst de såkalt alternative. Nå er jo den eventyrlesende prinsessen samtidig litt protestant, så det er kanskje ikke så rart at hun har hørt kallet om å få tilbragt seg «små» barn også. Dagbladet kanaliserer Se og Hør, og kan fortelle at barn «helt ned til […]

Misjonsiveren har alltid vært påtagelig i misjonsfiendtlige kretser, ikke minst de såkalt alternative. Nå er jo den eventyrlesende prinsessen samtidig litt protestant, så det er kanskje ikke så rart at hun har hørt kallet om å få tilbragt seg «små» barn også.

Dagbladet kanaliserer Se og Hør, og kan fortelle at barn «helt ned til 12 år» — hvilket undertegnede normalt omtaler som «tenåringer» — har hatt litt lett engleskole. Der har de lært mye fint:

Englene åpenbarte seg for barna. De lærte å se skytsenglene til kuer, sauer og hester. I tillegg lærte barna å se auraen rundt mennesker, forteller ukebladets anonyme og sentralt plasserte kilde.

Både burger og spare ribs har med andre ord hatt en skytsengel, hvilket muligens sier noe om hva de er gode for.

I gamle dager ville kunsten med å se aura rundt mennesker kunnet innbragt barna en million dollar. Det var før Randis challenge endret regler. Men prinsessen tilfredsstiller kravene til tyngre søkere, og er dermed åpenbart blant dem som virkelig burde prøve seg for prisen.

For hun driver vel ikke med tant og fjas eller å lære bort egenskaper hun ikke selv innehar?

Ta utfordringen, Märtha. Vis at du ikke er en vanlig selvbedragersk vrøvler — vinn en million dollar («for your favorite charity») og stopp munnen på disse ekle skeptikerne.

(Takk til Tormod Ingul for tips.)


Ellers synes jeg hun bør bruke evnene sine på å avdekke denne (formodentlig grisk-idealistiske) ukebladtysteren som lekker opplysninger i alle mulige retninger. Men det er sikkert meningen – hun må jo ha forutsett at det kom til å skje.

Det gjorde i alle fall en ytterst usynsk skeptiker som jeg…