For tiden har jeg en midlertidig hverdagspause fra konspirasjonsteorier for å skrive forelesninger om apokalyptikk og «dommedagsbevegelser». Det skal også inkludere noen som ser for seg en fredelig og positiv overgang til en bedre tid. Og hvem bedre til å representere akkurat den siden av saken enn mine gamle favoritter i Unarius. Mens jeg skulle […]

For tiden har jeg en midlertidig hverdagspause fra konspirasjonsteorier for å skrive forelesninger om apokalyptikk og «dommedagsbevegelser». Det skal også inkludere noen som ser for seg en fredelig og positiv overgang til en bedre tid. Og hvem bedre til å representere akkurat den siden av saken enn mine gamle favoritter i Unarius.

Mens jeg skulle skrive noe litt nytt om dem, falt jeg for en bok av Alex Heard Apocalypse Pretty Soon fra 1999. Det skulle bare én setning til, når han skriver at grunnlegger og mangeårig leder, Ruth Norman (aka erkeengelen Uriel) var: «a true American original who combined the couture sensibilities of a drag queen with the joi de vivre of a Frisbee-chasing Irish Setter.»

Mer presis kan det knapt sies. Dessverre finnes ikke de fullstendige videofilmene med henne fra 1970-tallet på nett (jeg har sett et par på Center for Inquiry), men her er i det minste et lite klipp: