En av de vidunderlige og forbløffende tingene med den alternative virkeligheten er at det er så mange som er så utrolig evnerike. Ikke med sånne kjedelige evner som å legge sammen tall og få riktig svar, eller å fikse ting, lage logiske resonnement og den slags. Nei, de er en slags krysning mellom (unnskyld metafor i dinosaurspråk) magic user og cleric: ikke bare har de helbredende evner, de kan gjerne snakke med de døde og med dyr, og sannelig er de ikke synske også. Dermed kan de vite både det ene og det andre, og i en fei f.eks. helbrede deg for sykdom bare de vet at du har.

Flotte saker.

Ta f.eks. synske Runar. Han er ellers mer aktiv i healingbransjen, hvor han healer både hus, mennesker og hva det skal være. Og kurser (selvsagt) andre også. Men han har altså enda flere gaver, og kan fortelle nyheter om Belur Sardar-saken:

I løpet av de over tre årene som har gått siden Belur Sardar forsvant, har flere synske meldt til politiet at de har opplysninger i saken.

En av dem er healeren Runar Halonen fra Mjøndalen. Han mener han vet hvor Belur er.

– Hennes energi ønsker å bli funnet, sier Halonen til NRK.no. …

Jeg får en veldig skjelving og vibrasjon. Jeg kjenner hennes ubehag fra den siste tiden hun levde, sier Halonen.

Her har vi en drapsgåte som er helt uløst, men han har kommunisert med avdødes «energi» og brukt sine synske evner, og kan fortelle nøyaktig hvor politiet må grave.

Sørgelig nok vil ikke politiet dét, på tross av at de selvsagt hevder at «de synske er tatt seriøst i saken». Og på tross av at NRKs granskende, kritiske journalister kan fortelle at

Runar Halonen er en lavmælt og beskjeden mann. Han forteller med rolig stemme om følelsene han får, men når vi står bare noen meter fra stedet han mener Belur er, begynner ansiktet hans å skjelve.

Du verden.

Og Halonen er ikke den eneste synske som peker ut stedet, forteller NRKs utsendte:

NRK har også snakket med en annen synsk person, som uavhengig av Halonen mener Belur ligger nedgravd akkurat her.

Aner vi et folkekrav? Eller at vi snart får se en virkelig gravende journalistikk? Mot slik granskning kommer politiets innvending til kort:

Vi har hatt mange synske som har tatt kontakt med politiet i denne saken, og det sier mye om engasjementet. Vi har også vært med synske ut på steder hvor de mener Belur kan ligge, men foreløpig har vi ikke funnet noe

Med all denne uroen og empatien for den døde, ser vi klart at journalister og synske healere, hånd i hånd henter spader, graver og dokumenterer.

Selvsagt på alle stedene disse mange evnerike menneskene har utpekt.

Det er jo bare å «heale» blodblemmene og verkende muskler mellom slagene.

(Takk til Erik Arnesen for tips.)