Det er sent i semesteret og ikke helt tiden for gjesteforelesninger, men jeg har nå uansett den utsøkte gleden av å ha én. Det er professor emerita ved London School of Economics, Jean S. La Fontaine som kommer for å forelese over temaet «The Fear of Evil» – med fokus på et av de feltene undertegnede ikke er helt ukjent med. Jeg har lært mye av hennes forskning, og det tror jeg andre kan også.

The lecture will describe and analyse the rise of a rash of allegations in Britain about the existence of devil worshippping cults and then consider the role of psychotherapy, particularly with respect to the belief in multiple personality.

Gjesteforelesningen holdes i Dragvolls Auditorium D12, ons. 25.11. fra 1215-14.

Jean La Fontaine er sosialantropolog og var den som utførte den britiske granskningen om ”The Extent and Nature of Organized and Ritual Abuse” (HMSO 1994). Hun er utvilsomt én av verdens fremste eksperter på temaet.

La Fontaine er forfatter av blant annet bøkene Child Sexual Abuse og Speak of the Devil. Tales of Satanic Abuse in Contemporary England og utgir i disse dager boken The Devil’s Children. From Spirit Possession to Witchcraft: New Allegations that Affect Children.

Hun kan sikkert overtales til å si et par ord om dette også. (I tillegg har hun publisert bøker om bl.a. initiasjonsritualer, om alder som organiseringsprinsipp i samfunn og om bypolitikk.)

Emnet er skeptisk kjernestoff, stadig aktuelt og det er anledning jeg håper mange benytter seg av.