En gjenganger i vrøvl om personlighetsutvikling er tiprosent-myten, om at vi bruker så lite av hjernen vår. Heldigvis har alltid den som påstår dette en kur å selge.

Så også stålskonstruksjons-doktor og TMer Harald Harung. Han har sammen med trosfeller i Maharishis (svjv stadig mindre) sekt forsket seg frem til at toppledere bruker mer av hjernen enn andre. Men det finnes selvsagt en kur for oss som er lavere i systemene også. Det kan både Ukeavisen Ledelse og Aftenposten fortelle:

Forskerne har utviklet en ny ledelsesmodell der de anbefaler utvikling av den enkelte lederes bevissthetsnivå, som et supplement til tradisjonell lederutdanning. Et av tiltakene som anbefales for å øke bevissthetsnivået, er en spesiell type meditasjon.

Gi deg selv et halvt poeng om du gjettet at TMerne anbefaler TM som hjelp til et fenomen de selv alene mener å ha observert. Det er omtrent like oppsiktsvekkende som at kristne anbefaler å gi livet over til Jesus, så man er fristet til å gi et og annet minuspoeng til alle journalister som ikke helt har klart å koble de to og ha noen kritiske merknader. Hvilket, på tross av at kritiske stemmer er bragt inn i fortellingen, langt fra er åpenbart fra det som ligger ute hos de sistnevnte.

De er ellers litt sent ute. Som tidligere nevnt: Dagens Næringsliv trykket tøvet tidligere, og fikk en runde kritikk i Journalisten i fjor.