Etter å ha tapet en rekke programsnutter om Dommedag!, blant annet litt om forventningene til dagens lille romskip, er det på tide å se hva som har skjedd. Tross alt hører det opprinnelige mediet til i Australia, og der er den 14.oktober straks over.
«MSM» har ikke vært spesielt ivrige til å dekke 3200 km med romskip som lyser som en nova, så en stakkar kunne nesten komme til å tro at dette blir enda en skuffelse. Men det er håp så lenge datoen er der, et eller annet sted på jorden, og så vil vi ha de gode, gamle forklaringsvariantene: «Det var en feil med datoen/ de kommer snart/det ble litt utsatt.» «De kom, men på en annen måte enn ventet.» «De kom ikke pga menneskenes negativitet». «De kom i hjertet til de troende.» Eller noe sånt.
Den første finner vi allerede hos en konkurrerende «kanal» – Commander Adama – som kan fortelle at datoen er langt mer usikker:

Since it is impossible to predict the future, this event is in no way shape or form concrete in happening on October 14th 2008. Simply put, it depends upon the energetic signature of this event and its fluidity within the flow of manifestation between now and this date. It is important to not set up expectations solely upon this date as it is dependent upon the fluidity of the energies flowing through this planet

Right on! Men det er dårlig gjort å ta den ut så tidlig, selv om man som konkurrerende stemme absolutt bør berede grunnen for å ta initiativ og kontroll.
Og så finner vi fort ut at vår venn på 14.oktober-bloggen (som også bringer mye «Adama-stoff») kan rapportere om et romskip — observert pr. epost fra en «contactee» som forteller:

Last night shortly after midnight, I was awakened by an electrical buzzing sound. Finally, I got up around 12:15 a.m., Oct.14th and went outside on the veranda. As I looked up at the sky, it was very clear with brightly shining stars all around except where the almost full moon was located, there was a HUGE circular «something» that looked as if it could have been a craft. It was 30 full moons in diameter and not one star was showing within this area. The sky was totally black except I could see the moon which was much smaller than it should have been.

Riktignok er vår venn forsiktig nok til å legge til et spørsmålstegn etterpå, men det er ingenting mot kommentarene under. Der bloggen tidligere har hatt mange optimistiske kommentatorer, ser kritikerne nå ut til å dominere. Noen troende er det likevel igjen, og jeg falt litt for denne:

TO ALL THE NAYSAYERS THAT HAVE OBVIOUSLY NOT READ BLOSSOMS CHANNELINGS: BEFORE THE SUN SETS ON THE 15TH IN ALL CORNERS OF THE GLOBE THEY WILL MAKE THEMSELVES KNOWN. JUST BECAUSE IT HASN’T HAPPENED YET IN AUSTRALIA, NEW ZEALAND, WHEREVER DOESN’T MEAN IT ISN’T GOING TO HAPPEN. IT’S ONLY BEEN THE 14TH FOR THREE HOURS HERE AND IT ISN’T EVEN THE 14TH IN ALL PARTS OF THE WORLD. TIMES/DATES ARE RELATIVE.

Helt riktig. Først strekker vi det opprinnelige budskapet så langt som mulig. Deretter kommer de kreative variantene hos de gjenværende. Det er dårlig gjort overfor mange fine teorier å hoppe direkte til desillusjon før dagen er omme.
Førstekontakt «Goodchild» virker taus, og har så langt ikke kommet med noen ny oppdatering. Det er som det skal være. Her vil vi gjerne følge mønsteret at det først kommer et stykke ut på morgendagen. Uansett er det stedet å følge med på for å se hva som kommer. Får vi et «de utenomjordiske kommer, men jeg tolket dem galt»? En ren beklagelse? Eller noe mer kreativt?
Sjansen er størst, tror jeg, for at budskapet kommer i form av en ikke helt krystallklar «kanalisering» på hjemmesidene (under «Federation of Light»). Siste så langt er en del dager siden, og de er kommet til side 6.
Uten at det spiller noen større rolle, annet enn som live-testing av gamle teorier, og som illustrasjon av en rekke tema i moderne okkultur. Noen stor sosial mobilisering tror jeg er fullstendig utelukket. Og norske diskusjoner er så nær totalt avvisende og skeptiske at en religionshistoriker kan bli desperat etter materiale og en skeptiker glede seg.
Jeg ser frem til utviklingen videre. Og hvis noen finner noe interessant, så si fra!
Oppdatering
OK. Australsk media virker like uinteresserte i ufoer i dag som hver dag ellers. Spådommene har ikke gjort engang et lattermildt lite inntrykk.
Noen timer senere har «Brad» på 14.oktober-bloggen flyttet romskipet til Canada, og med rapporter om sighting over Finland. Kommentarene er… ikke direkte oppmuntrende. Men jeg må innrømme at jeg lo. Så langt glimrer likevel de interessante forklaringene på fravær med sitt… nettopp.