Oppsummering av «annenhverdagsforsettet» så langt: Det fungerer ikke til å øke produktiviteten av akademisk skriving. Ennå. (Dagens anmeldelse i Morgenbladet ble skrevet for lenge siden og finnes i lengre format her. Mulig sånne forsett bare fremmer skrivevegring og færre nakkeplager

Det er fullt av fristende bloggmat i media om dagen, men siden jeg ikke rekker å forberede dypere ting midt i deadline-tid, blir det bare kortere kommentarer om småfestlige saker. Forhåpentlig er mer ordentlig stoff på plass i løpet av morgendagen. Vi begynner med den endelige forklaringen på alt det konvensjonelle vinterværet i det siste.

Det viser seg nemlig, i henhold til «troverdige» russiske og pakistanske kilder at HAARP med avleggere som EISCAT ikke driver tankekontroll eller vil ødelegge planeten likevel. Det er derimot (tydeligvis veldig effektive) eksperimentelle forsøk på å begrense global oppvarming, om enn på en litt kjedelig måte:

the high-energy beam fired into the upper heavens from the United States High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) radar facility in Ramfjordmoen, Norway this past month has resulted in a “catastrophic puncturing” of our Plant’s thermosphere thus allowing into the troposphere an “unimpeded thermal inversion” of the exosphere, which is the outermost layer of Earth’s atmosphere. … the entire Northern Hemisphere is in winter chaos, with the greatest danger from this unprecedented Global event being the destruction of billions of dollars worth of crops in a World already nearing the end of its ability to feed its self.

Tips til neste gang gutter: Et litt mindre hull. Det ble tydeligvis litt for kaldt. Kjennes nesten ut som det er vinter.

(I mellomtiden går oppfordringen til Martin om å få til lokale versjoner av Sprøytvarsleren andre steder… Om ikke russiske, så gjerne pakistanske.)

Så til kjendissnakket. Ikke umiddelbart veldig troverdige kilder vil nemlig ha det til at siste år av «engleskolen» er avlyst for første kull:

den direkte årsaken skal være intern uro og konflikter blant kursdeltakerne på det tre år lange kurset. I løpet av kurset har 14 av 24 deltakere trukket seg

Nå er frafallet stort nok på skoler og universitet til at vi ikke umiddelbart føler sjokket over frafallsrate, men det blir kanskje enda litt mindre av den ikke helt imponerende skoleringen hos «lærerne». Men det er nesten litt gledelig, i den ikke-sekteriske og ekstremt pluralisme-vennlige, harmoni-orienterte verden skolens innhold appellerer til hvis det er riktig at det skal

ha vært en del krangling og uenighet mellom deltakerne på kurset, og det skal være konflikter knyttet til elevenes ulike syn og oppfatninger om englenes kraft og betydning.

Litt kjedelig at hverken engler eller synske evner hvisket bittelitt i øret om dette på forhånd. Men ingenting reflekterer og skaper livlig religiøs innovasjon som litt doktrinær uenighet. Noe vismennene under dokumenterer i dette dokumentarutdraget:

Uten at vi forholder oss annet enn avventende (og når sant skal sies nokså uinteresserte) til den faktiske sannhetsgehalten i nyheten. Agurker i vinterkulden, rett før kosmisk kulde tar oss, er lett uimotståelige uansett.

Blant andre interessante nyheter man har snublet denne uken er (takket være Seth Kalichmann at AIDS er forårsaket av utenomjordiske:

The AIDS-ET Connection Hypothesis is a new, unifying scientific concept, which logically and simply explains and unifies the known facts relating to HIV/AIDS and Ufology (the study of Unidentified flying objects). Like any hypothesis, it is in the least well established stage of scientific knowledge, and provides a guideline for further study, investigation, and possible modification.

Den har alt: en avvisning av tidligere kjente konspirasjonsteorier på nesten rasjonelt grunnlag, en tidslinje for HIV/AIDS som ligner litt mer på den vi kjenner fra forskning, og så «mirakelet»: et kjempesprang («nano» eller «kvante»?) ut i det utenomjordiske:

Human science was quite incapable of creating HIVs in the time frame of HIV-1 origination, now placed between 1930 and 1940. The necessary knowledge of virology simply was not available then, and still is not now. … The evidence from Ufology strongly suggests non-human involvement. The concept of non-human involvement logically and simply explains all the relevant facts from both Biomedicine and Ufology.

Kan noen varsle Nyhetsspeilet? De utenomjordiske er ute etter å ta rotta på folk! (Nei, vent, det er for åpenbart. Må være en desinformasjonskampanje. Eller blir det for «X-files-åpenbart?»)

Saken har til og med interessante tallkoder i tellingen (1-2-3-4-5-5-4-3-6-7-8). Kan det være Francis Bacon og tempelridderne som står bakom? Prøv gematri eller se akrostisk på det og finn hemmeligheten bak hemmeligheten!

Ellers satser jeg på noe litt tyngre i morgen (hvor nesten ingen leser, i likhet med i kveld), og anbefaler forøvrig på det varmeste å lese om blant annet overraskende tidlige firfotinger og det mest sannsynlig ikke-eksisterende KISS-syndromet (en sak jeg håper vi kommer tilbake til her også). For ikke å snakke om at folk bør lese Effect Measure-reveres refleksjoner om RCT vs. observasjonsstudier i medisin (del 2, del 3 og del 4 – så langt, det kommer flere). Diskusjonen under er, som så ofte på Effect Measure, verdt å lese, og Evidence In Medicine har også veid inn på egen blogg.

(Takk til Jon Kåre Hellan og andre på Skepsis diskusjonsliste for tips og idéer.)