Skepsis utmerkede webmaster hadde en fin, lang artikkel om kritisk tenkning i Fri tanke for en tid tilbake. Det ga tydelig mersmak. Nå er han tilbake med en serie kortere artikler om «alternativ kreftbehandling».

Først ute er en omtale av synspunktet hos den lett alternative «gjengen» bak websiden med det formodentlig bevisst villedende navnet «Kreftforbundet»:

I Kristiansand har en sivilingeniør og en fiskehandler sett seg lei av at det norske helsevesen holder livsviktig informasjon skjult for allmennheten. Informasjon om hvordan kreftsyke kan bli friske gjennom alternative behandlingsmetoder.

Nå ønsker de å spre sin kunnskap med resten av oss, og har derfor stiftet organisasjonen Kreftforbundet. Dette er et navn som virker forlokkende offisielt. Men ikke la deg lure. Det klinger ganske likt Kreftforeningen, men mens Kreftforeningen faktisk kan hjelpe kreftsyke til et bedre liv, står Kreftforbundet i fare for å hjelpe kreftsyke rett i graven.

Så sant. Med positiv tenkning, C-vitamin og ikke-vitaminet «B17″/amygdalin/laetril er det nokså garantert. Forutsatt, selvsagt, at noen tar vaset deres alvorlig. Og det er det alltid en del som gjør.

Med en frisk «take no prisoners»-fremstilling gleder vi oss til neste installasjon om Hamers «nye medisin» med disipler.

Forøvrig: sKAM er adoptert fra engelsk sCAM: «såkalt Komplementær og Alternativ Medisin». Jeg er strengt tatt ingen fan av begrepet, men når det gjelder tøvete og virkningsløs behandling mot kreft er jeg tilbøyelig til å mene det har sin berettigelse.

Oppdatering

Neste del er her, og det later ikke til å være noen ende til «Kreftforbundets» intellektuelle og moralske uvaner.