Vi har lagt enda et apokalyptisk år bak oss, og verden surrer sin vante gang videre. Eller gjør den nå det? Det er selvfølgelige nye datoer (og perioder) i vente, der ånden skal våkne, smellet skal komme og verdensregjeringen styrtes. Hvilket vel er å si at verden snurrer sin sedvanlige gang.

Men det er i den ånd at vårt Trondheimslokale Forum Nidrosiae arrangerer et opplysende foredrag om 2012-kulturen og hva den nå egentlig (fortsatt) omhandler, for ikke å snakke om en ny runde med uoffisielt NM i dommedag. Vi gir ordet til arrangøren:

2012 – ET POSTAPOKALYPTISK RETROSPEKT

Det apokalyptiske året 2012 var året da vi ble innhøstet av de ekstradimensjonale, utenomjordiske søsknene våre, da vi endelig forstod hvordan vi kan evne å være snille med hverandre og kunne oppføre oss pent ovenfor Moder Jord. Vi har angivelig blitt kjørt gjennom svovel- og ildprøvelser. Ble et planetarisk, eller galaktisk, fellesskap formet? Mistet vi alt? Har vi gått inn mot en ny gylden tidsalder? Eller merker vi det knapt i stortåa?

De fleste 2012-apokalyptikerne har forholdt seg til datoen 21. desember som tidspunktet da «hendelsen(e)» skulle utspilles. Andre forventer det endelige smellet i mars 2013, mens noen smører apokalypsen utover en lengre tidsperiode, og beskriver det mer som en prosess. Mayakalenderen er visst ikke alltid like «bokstavelig» som man kan få inntrykket av. Hvor lenge må vi vente i spenning? Blir det noe av de greiene her? Og hvordan vil egentlig den postapokalyptiske verden oppleves, og hva blir konsekvensene?

Én måned inn i den nye tidsalderen har vi invitert Thomas Holme til å ta oss med på et tilbakeblikk på hva som gikk galt denne gangen, og hvilke apokalypser vi fremdeles kan glede oss til i fremtiden. Thomas er en fast gjenganger i Forum Nidrosiae og Mastergradstudent i religionsvitenskap ved NTNU, hvor han skriver om 2012-fenomenet og deriblant alle konspirasjonsteoriene.

I følge «nettavisen» Nyhetsspeilet er han* «first Surveyor General of Pennsylvania, British administrator in India, Professor Department of Economics University of Minnesota, Professor of Chemistry at Iowa State University, vel listen blir lang ….
Tommas (sic) har tydligvis en noe mørk bakgrunn»

* «ved hjelp av et kjapt søk på kvasier» (sic)
( http://www.nyhetsspeilet.no/2010/05/satanismen-i-humanismen/ )

NB!
Etter foredraget arrangerer vi det første postapokalyptiske Norgesmesterskap i dommedagsteorier, hvor nye profeter får muligheten til å overbevise publikum og et egnet dommerpanel om at nettopp deres undergang er den beste. Påmelding i døren. Apokalyptiske premier!

Musikk for en ny tid av DJ Demonice før og etter foredraget.

HVOR: Tulla Fischer (kjelleren)
NÅR: Mandag 21. januar kl. 19:00
CC: 50,-