Det er ikke grenser for hvor mange som vil «hjelpe» jordskjelvofrene på Haiti. Vi har vært innom scientologene, og et lite utall barnevennlige misjonærer som var så barnevennlige at de ville ta barna vekk derfra. «Kampakupunktører» sto klare til innsats, men ser ikke ut til å ha fått stukket seg gjennom. Men grenseløse homøopater, ikke bare i form av Homøopater uten grenser, ser ut til å ha sukret tiggerpillen tilstrekkelig til å få ivrige givere til å sende dem avgårde. Som om ikke befolkningen de skulle hjelpe var ristet og fortynnet fra før.

Nå kjenner de forhåpentlig tilstrekkelig nok av sin besøkelsestid til å holde seg unna akuttbehandling og konsentrert seg som homøopatisk psykologi, ved å gi «the few drops that can get their internal clock into motion again, relieve them from the past and bring them back in the here and now».

God vilje og ønske om å hjelpe er fint. Men det later ikke til at de helt har innsett at feil traumebehandling faktisk kan være skadelig det også. Og hvorfor skulle de det? Som Gimpy kommenterer er dette bare en knapt nok ristet dråpe i havet av manglende selvinnsikt:

this is further proof that homeopaths have no concept of the limit of their abilities. Professional societies are prepared to countenance theories that homeopathy can treat and cure AIDS, cure autism, and provide protection against malaria, yellow fever and more via homeoprophylaxis, their attempts to provide relief to Haiti is just another example of this critical failure.

Dessverre.

Men frykt ikke. Det finnes en forklaring på hvorfor det er sånn. Det kan Pharyngula fortelle.

Det er en tanke jeg faktisk ikke kan huske å ha hørt før, men den klinger unektelig av en eldre arv. Den er litt…spesiell, men hvis du er villig til å låne Pat Robertson øre (fy!), bør du tenke grundig over denne også. Fra en nylig avholdt polsk kongress for eksorsister ble nemlig følgende diskutert:

During the congress, the priests discussed the main causes of possession by demons such as occult, esoteric beliefs like magic, eastern meditation and homeopathy.

Vidunderlig enkelt. Noen liker ikke det du gjør? The devil made you do it.

Jeg liker det litt i denne sammenheng: Så de grenseløse er besatt? Tjener åndene? Ikke rart de vil til Haiti…

(Via Pahryngula og Gimpy’s blog.)