TV2s lørdagsmagasin gjorde i går furore med innslaget om Melinda som ble frisk med healing. I farten glemte de ifølge vår utmerkede webhost all kritisk sans. Og siden han i motsetning til meg har sett programmet og har blogget om det, kan man heller lese hans betraktninger. La meg kort legge til at det som […]

TV2s lørdagsmagasin gjorde i går furore med innslaget om Melinda som ble frisk med healing.
I farten glemte de ifølge vår utmerkede webhost all kritisk sans. Og siden han i motsetning til meg har sett programmet og har blogget om det, kan man heller lese hans betraktninger.

La meg kort legge til at det som fremtrer på nettsidene til TV2 er en historie med stort sett de vanlige ingrediensene. Det inkluderer også en nok så vanlig omvendelseshistorie:

Først leste jeg artikkelen, la den fra meg, for jeg trodde ikke på slikt overnaturlig. Jeg var typisk akademiker, og ville ha vitenskapelige svar på alt.

Vel, siden hun (hvis Gunnar har identifisert henne korrekt) tydeligvis nå jobber/har jobbet som forsker – med helsepsykologi – får vi håpe at hun forsøker det siste i den jobben. Med andre hatter på (det er en effektiv og velutdannet dame med mange hatter), er hun blant annet healer og medeier i Paradigm Academy. Jeg finner like få publikasjoner på henne som TV2 hadde klargjøringer at mirakelhistorien deres om healing var fra en profesjonell kursholder og healer.
Men det er kanskje like greit at reklameinnslaget ikke ble fullt detaljert.
Oppdatering
My bad. Det ser ut til å være en veldig god forklaring på hvorfor jeg ikke finner noen publikasjoner på henne ennå – hun er visstnok såvidt ferdig med psykologistudiet. Hvilket høres rimelig ut. Det er grenser for hvor mye de fleste rekker i så ung alder. Og da har man nok arbeidet man med forskning, i forbindelse med hovedoppgaven, men de færreste er ansatt som forskere før senere.
Men med et sånt aktivitetsnivå dukker det nok opp noe etterhvert, så blir det interessant å se om forskeren eller den mer alternative vinner frem i publikasjoner.