Siden jeg inniblant sitter og skriver på forelesninger om folk som tror vidunderlige ting vil skje når som helst, tenker jeg også litt på hva som skjer etter at vidunderlige ting ikke dukket opp. I den forbindelse kom jeg til tenke på et par optimistiske mennesker jeg var i kontakt med rundt slutten av forrige […]

Siden jeg inniblant sitter og skriver på forelesninger om folk som tror vidunderlige ting vil skje når som helst, tenker jeg også litt på hva som skjer etter at vidunderlige ting ikke dukket opp.

I den forbindelse kom jeg til tenke på et par optimistiske mennesker jeg var i kontakt med rundt slutten av forrige århundre og begynnelsen av dette. Og var det ikke slik at Disclosure Project ventet vidunderlige nyheter rundt september 2001? Hva i all verden har skjedd med deltagerne og forestillingene i etterkant?

Er det noen som vet noe videre?

Jeg har bare surfet rundt noen få minutter, men jeg fant i det minste igjen én ivrig aktør. «Disclosure Network, Norway» sender deg videre til Uproot media. Og derfra får vi det meste av pakken i det Barkun kaller «improvisatorisk millenarisme» – konspirasjonsteorier om alt mellom himmel og jord: Mind control, gratisenergi, antivaksinasjon, utenomjordiske, kornsirkler…

Det er riktignok ikke så mye på hvert emne, men på meg virker det som om det er en mer dystopisk vending i samtidsbeskrivelse og forventninger. Noe utover et ekstremt overfladisk blikk har jeg ikke anledning til nå (kanskje et år jeg har god tid…), så jeg hører meget gjerne mer fra andre.