Som nevnt for et par bloggposter siden er det langt fra alle av pasienter eller healere som har fått med seg at de skiller så fint mellom (åndelig) «healing» og (fysiologisk) «curing». Det gjaldt for eksempel i denne saken: Gjør ikke samme tabbe som meg! Det er oppfordringen Caroline Hauge (19) fra Sogn ønsker å […]

Som nevnt for et par bloggposter siden er det langt fra alle av pasienter eller healere som har fått med seg at de skiller så fint mellom (åndelig) «healing» og (fysiologisk) «curing». Det gjaldt for eksempel i denne saken:

Gjør ikke samme tabbe som meg! Det er oppfordringen Caroline Hauge (19) fra Sogn ønsker å gi videre. I fjor høst ble hun behandlet av en healer, som fortalte henne at nå var hun frisk fra den cøliaki som hun hadde fått konstatert for tre år siden. Ettervirkningene av det sliter hun med ennå.

Innfallet kom ellers ad en ganske vanlig vei: Tidligere pasient.

Det begynte med at han behandlet min mor, som har MS, og det ga god effekt på henne. Da han hørte at jeg har cøliaki, tilbød han seg å behandle meg også, og det gikk jeg med på, forteller Caroline. Etterpå sa han at nå var hun frisk, og kunne spise som vanlig.

Det viste seg altså å være en dårlig idé, og den unge damen skal berømmes for å si fra.

Det er ellers også en dårlig idé å tro at noe har effekt med utgangspunkt i det man antok var virkning på en så variabel sykdom som MS der symptomgrad kan svinge voldsomt, og lange perioder med tilbakegang i symptomer er vanlig. Det er mange grunner til at tvilsomme behandlinger kan se ut til å virke og mange av dem vil fort inntreffe for MS – en kortere eller lengre tid.

(Takk til Audhild Skoglund for tips.)