Det skjer ting i fotballen. Ikke bare begynner de på snodige tidspunkt, men det skjer også merkelige ting på stadion. Nærmere bestemt Fredrikstad stadion, hvor det spøker. For hva ellers kan være forklaringen når:

spøkelsesjegerne kommuniserer med «spøkelset» gjennom blinkingen fra en lommelykt, en temperaturmåler som viser at det temperaturen faller fire-fem grader på få sekunder, lyden av smell i tomme rom, en elektromagnetisk måler som går «fullstendig bananas» inne i fotballmuseet

Wow. Målere som gjør noe. Overnaturlig! Og når noen er på spøkelsesjakt og det skjer ting de opplever som rare, må det jo selvsagt være et spøkelse! Klart dét!

Så kommer «the clincher»:

et lys som slås av og på og båndopptagere med ord, og til og med noe som høres ut som «nei, men så hyggelig», når en i gruppen setter frem en kaffekopp til Stadion-beboeren.

Ja, det må sannelig være et spøkelse. For det er jo ingen andre som skrur av lys eller takker for kaffen. Sier seg selv, når journalisten har en sak å selge.

Ikke overbevist? Se og hør mer her. Hvis ikke det er overbevisende dokumentasjon for livet etter døden, så… vil jeg heller høre om noen andre denne superbillige broen kan være aktuelle for.

Da ser vi frem til en snarlig gjenoppliving av forumtråden, som døde en tidlig død etter at Alvin begynte å stille kjipe, konkrete spørsmål om måleinstrument, kalibrering, begrunnelser og alternative hypoteser.

(Takk til Eli-Anne Eriksen for tips.)