Fire mer eller mindre herværende herrer gjør oppmerksomme på det nye tidsskriftet Knokkelklang, et «et blogtidsskrift viet det marginale, det kuriøse, det skrekkelige og det fantastiske». Likheter med et motto man finner rundt omkring på disse sider er ikke helt tilfeldig, ei heller interessene. Det er Arnfinn Pettersen, Bjørn Are Davidsen og Kristian Bjørkelo og […]

Fire mer eller mindre herværende herrer gjør oppmerksomme på det nye tidsskriftet Knokkelklang, et «et blogtidsskrift viet det marginale, det kuriøse, det skrekkelige og det fantastiske».
Likheter med et motto man finner rundt omkring på disse sider er ikke helt tilfeldig, ei heller interessene. Det er Arnfinn Pettersen, Bjørn Are Davidsen og Kristian Bjørkelo og Didrik Søderlind som står bakom.
Førstnevnte Bjørn Are har pusset støv av og videreutviklet den rasjonelle forklaringen på hva som egentlig skjedde med The Beatles (første(?) utkast skulle vært med i et Skepsis som ikke kom, og det har alltid fremstått som sørgelig):

Da Beatles sluttet med Northern Songs, begynte de å gi ut plater på et selskap som starter på bokstaven A, Apple. Spørsmålet vi tok mot til oss og stilte var derfor om vi kanskje måtte lete etter nordlige sanger, med tilknytning til «norsk skog» – og med like klar forbindelse med bokstaven A. Kunne vi ved å påvise en slik sammenheng for bare én musikksuksess etter The Beatles, ville det revolusjonere vår kunnskap om musikkhistorien.
Og det viste seg at det med disse klare ledetrådene ikke var vanskelig å finne fingeravtrykk etter Beatles. Egentlig kunne vi bare sett etter hvilken popgruppe som hadde størst suksess på 70-tallet. Det er alltid et usvikelig tegn på hvem som trekker i trådene.

Følg lenken til Knokkelklang og bli opplyst – om nazisploitation, vampyrer og mye annet.