Siden den meget produktive Stef Aupers er verten der jeg befinner meg for øyeblikket (og dessuten gruppeleder i mitt utvalg), kan han jo få orde i mindre byråkratisk anledning. Her fra forelesning hos CRASSH:

Fra COMPACT
Vi har fått et strålende lite akronym, takket være Peter Knight: Comparative Analysis of Conspiracy Theories – COMPACT. Selvfølgelig med tanke på heksenes pakt eller den tyske konspirasjonsteoridefinisjonen om «forsvergelse» som bunnklang.

Møtet har over 100 deltagere, er primært knyttet til det byråkratiske rundt driften av nettverket, men med noe planlegging av forskningsprosjekt, formidling og tiltak.

Med så mange primært unge forskere (snittalder ca 35), er det virkelig et yrende mangfold av interessante tema og idéer. Ut fra det jeg har vært med på av forskningsprat utover psykologenes grunnforskning: forbløffende mange er involvert i ulike sider av helsekommunikasjon. Det er spesielt vaksinespørsmål som opptar folk fra hele Europa, og de ser etter bedre måter å formidle betydningen av vaksinasjon på måter som kan trekke anti-vaksernes tenner. Men prosjektene folk har varierer enormt: historiske studier, eksperimentelt arbeid, stordata på Twitter, feltarbeid i ulike områder, medieanalyse, etniske konflikter, organisasjonspsykologi og konspirasjonssnakk, kjønn og seksualitet, konflikteskalering, humor, globalisering, utdanning, ekstremisme og krig …

Sånn bare for å nevne noe. Dette er ikke akkurat noe som blir lett å samle mellom hverken to eller åtte permer, men det kan bli veldig mye interessant som spinner ut av det.