Selv om de dukker trofast opp, eller kanskje nettopp derfor, er det vanskelig å unngå å så spirer til tvil om kornsirkler – selv om vi da skulle risikere å tråkke på noen.

Ikke minst når enkelte er så overbeviste om at «mange sirkler er menneskeskapte, men ikke akkurat denne». Inntil det viser seg at også den likevel (hvem skulle trodd det) er det og retorikken snus.

«Ja, denne er det, men det er mange andre som ikke er menneskeskapte».

Vi skjærer dermed litt gullkorn fra Nettavisen  (se også fotografier her).

Korn som venter på besøk.

Korn som venter på besøk.

En av dem som har vært på stedet, er Eva-Marie Brekkestø. Hun er den eneste i Norden som har skrevet bok om fenomenet.

Nettavisen snakket med henne rett etter at hun hadde vært og beskuet sirkelen torsdag kveld.

– Jeg synes den var veldig spennende, sier en oppglødd Brekkestø.

Hun sier hun er ganske sikker på at kornsirkelen ikke er menneskeskapt.

– Den sirkelen jeg nettopp har vært inni, tror jeg ikke har vært menneskelagd. Jeg tar forbehold, men det lille jeg fikk se, så virket den ikke menneskeskapt, sier kornsirkel-eksperten.

Og hvorfor ikke? Jo, det manglet tråkk i og inn til sentrum av sirkelen.

– Jeg har sett en del menneskelagde kornsirkler i mitt liv, og flere som har vært veldig flott laget. Så menneskeskapte sirkler finnes og lages i Norge og i andre land. Men en menneskelig aktivitet kan ikke forklare hele dette fenomenet, for det er en del sirkler hvor det er et mysterium hvordan de har oppstått, sier hun engasjert.

Hun forklarer hvorfor hun ikke tror sirkelen på Rælingen er guttestreker:

– Det som var mest interessant ved denne sirkelen var at det var en ring, og hele den indre delen av ringen er fylt med stående korn. Hvis du skal legge ned korn i en ring må du har tilgang til sentrum, en må stå i sentrum mens en annen person går rundt. Og her var det bare korn i midten, og ikke noen tråkk inn til midten. Det var ingen spor, sier Brekkestø.

At noen kan ha gått forsiktig inn og etterpå rettet opp bøyde aks på vei ut, slår henne ikke. Eller bruk av laserpekere fra nærmeste tre, hus eller ås.   

I stedet for å vurdere en enkel og praktisk forklaring, er det alltid mer spennende å se etter helt andre forklaringer – og da så udefinerbare som mulig. Ord som «energi» og «underbevissthet» gir god gevinst, ikke minst fordi de så sjelden fører til oppfølgingsspørsmål .

-Men hvordan mener du dette kan ha oppstått da, om det ikke er menneskeskapt?

– Jeg vet ikke, men jeg tror kanskje at det er jordenergi som får disse mønstrene til å oppstå. Kanskje det har noe med oss mennesker å gjøre også, at vår underbevissthet på en eller annen måte fremkaller disse mønstrene. Det er for så vidt heller ikke noe merkelig, synes jeg, hvis naturen vår lager kornsirkler, sier hun til Nettavisen.

Eh, nei? Naturen bare lager innviklede (eller bare store) mønstre i kornåkre. Den bare gjør det. Uten at det – for så vidt – er noe merkelig.

Selv synes jeg ikke det er merkelig at sporene alltid er brede nok til å kunne stamme fra et menneske, men ikke så brede at de ikke kan være laget av mennesker. Eller at noen i sin underbevissthet ønsker at dette er enda mer energisk enn guttestreker.

Kornsirkelen ligger i en veldig bratt skrent på åkeren, og selve ringen hadde en bredde på cirka halvannen meter.

Det skal bli spennende å se hvor lang tid det tar før noen står fram og forteller at de har laget disse. Og viser hvordan.

Muligens etter å ha sett gode tips og råd her.