Ved siden av Atlantis er det nok liv på Mars som oppdages flest ganger i året.

Denne gangen er det NRK Trøndelag som er ute med nyheten. Og ikke helt uventet heter journalisten Jørn Haudemann-Andersen, bedre kjent for sine funn av og reportasjer om kornsirkler.

Også denne gangen ledes tankene i retning av utenomjordiske. Ihvertfall hvis man er nøye med å se bort fra jordiske aktører.

Amerikaneren Joseph P. Skipper har gjort seg svært bemerket på internett, og fått NRK Trøndelags reporter Jørn Haudemann-Andersen, og millioner av andre, til å spekulere litt ekstra omkring planeten Mars.

Hør: En annen sannhet om Mars?

Snart 70 år gamle Skipper har nemlig de siste årene skaffet seg alle offisielle fotografier som ESA og NASA sine romfartøyer har tatt av planeten Mars.

ESA er forkortelsen for den europeiske romorganisasjonen. Organisasjonen har et fartøy gående med kamera i aktiv tjeneste i atmosfæren nær planeten.

Skipper mener at mange av bildene fra ESA og NASA er retusjert på en måte som hindrer deg og meg – og han selv – i å se det som egentlig fins på fotografiene.

Dette liker amerikaneren dårlig. Han kommer derfor nå med ei bok hvor han viser og forklarer hva han kan gjøre med ESAs bilder, og ikke minst viser han resultatet.

Det hele er hentet fra dette stedet.

Dermed er bare å starte gjetteleken om hva i all verden dette kan være for noe. For noe må det jo være, det er jo på bilder og alt.

Selvsagt i prioritert rekkefølge.