Å kalle skeptiker- og humanistforlaget Prometheus Books kjappe og pålitelig ville være å overdrive. Det er snart 6 år siden jeg og Amina Lap ferdigstilte bidraget vårt til Encyclopedic Sourcebook of Satanism, men nå er den altså omsider kommet. Og det er faktisk blitt en riktig lekker liten sak. Boken er redigert av min kollega, […]

encsat.jpg

Å kalle skeptiker- og humanistforlaget Prometheus Books kjappe og pålitelig ville være å overdrive. Det er snart 6 år siden jeg og Amina Lap ferdigstilte bidraget vårt til Encyclopedic Sourcebook of Satanism, men nå er den altså omsider kommet.

Og det er faktisk blitt en riktig lekker liten sak. Boken er redigert av min kollega, stipendiat Jesper Petersen og Jim Lewis og spenner fra dekning av satanismepanikkene og konspirasjonsteoriene om satanisme via mediedekning (der mitt bidrag ligger denne gang) til klassiske og noe mer moderne artikler om hva satanisme mer faktisk er.

Til det trenger man litt plass, og de snaue 800 sidene boken er på, er ikke noe for mye. Til gjengjeld er det altså blitt litt… gammelt. I alle fall for oss som har lest bidragene før og som har jobbet på feltet. For de fleste andre vil ikke det gjøre så mye. Det er mer spørsmål om alle er fornøyd med prisen.

Skjønt med dollarkursen i dag, har de fleste råd til skarve $73.50 som den er på salg for hos Amazon i USA. Det er mye bra samfunnsvitenskapelig skeptikerstoff i den, med eksempler som kanskje ikke er rykende ferske, men som dessverre ser ut til å bli aktualisert igjen på stadig nye steder (se f.eks. David Frankfurters Evil Incarnate om spredning til Afrika).

Nå satser jeg bare på at gjerrigknarkene i Prometheus (de ville etterhvert ikke engang gi ut forfattereksemplarer) snart får sendt meg en kopi også, så jeg slipper å låne Jespers.