Nok en av incest-dommene fra 1990-tallet er blitt reversert. Mange av dem var knyttet til Akerklinikkens overdrevent sikre konklusjoner om overgrep basert på data som ikke har vist seg å si hva de ble brukt til å si den gang. Når enda en dårlig belagt dom nå er omgjort, er alt takket være én manns […]

Nok en av incest-dommene fra 1990-tallet er blitt reversert. Mange av dem var knyttet til Akerklinikkens overdrevent sikre konklusjoner om overgrep basert på data som ikke har vist seg å si hva de ble brukt til å si den gang.
Når enda en dårlig belagt dom nå er omgjort, er alt takket være én manns utrettelige arbeid med å få ryddet opp i norske justismord begått i blodtåke. For å rette opp for tidligere neglisjering av overgrep lette man alt for ivrig etter «sikre bevis» og var alt for sikker på at man hadde funnet dem. Leger og psykologer sto frem som sannhetsvitner på at misbruk var bevist og at gjerningsmannen var oppdaget – med slett grunnlag. Dermed sendte man i alt for mange saker uskyldige i fengsel.
All ære til den pensjonerte lagdommeren Trygve Lange-Nielsen for hans intense og harde arbeid for å få svært tvilsomme saker opp på nytt. Måtte alle gjenopptakelseskommisjonens medlemmer la symbolpolitikken ligge og vurdere sakene til Lange-Nielsen i velberodd hu.