Vi har sagt det flere ganger før her på bloggen: Det såkalte «mirakelmineralet» – «Miracle Mineral Solution» som påstås å behandle eller forebygge omtrent alt – er å regne som industrielt blekemiddel, ikke et universelt legemiddel. Det helbreder ikke, men kan være skadelig.

Nå kommer som medblogger Erik Arnesen kommenterte Mattilsynet med en advarsel, og medblogger Pernille Nylehn kan fortelle at Legemiddelverket følger opp:

Ingen helseeffekt
MMS selges i form av dråper og inneholder 28% natriumkloritt. MMS blandes i sitronsyre og vann, evnt. i juice og drikkes. Dette danner klordioksid. MMS2 er kapsler som inneholder kalsiumhypokloritt og svelges med vann. Oralt inntak av MMS kan føre til helseproblemer. De vanligste rapporterte bivirkningene er vedvarende magesmerter, oppkast og diaré, som kan føre til dehydrering. I Norge har ett barn blitt innlagt på sykehus etter å ha inntatt MMS.

Hva bør forbrukere gjøre?
Personer som har kjøpt MMS-produkter bør øyeblikkelig slutte å bruke dem. Føler du deg dårlig bør du kontakte legen.

Tiltredes!

Forøvrig har vi mer enn en viss sans for at Dagbladets Linn Hanssen skriver om antivaksinasjon under tittelen Ikke tro på disse vaksinemytene og får rettet kritisk blikk mot en del nettfora som lar både ren løgn og sjikane passere ukommentert. Kudos.