Vi (jeg og bendelormen) beklager det lange fraværet, men rypejakt gikk over i den brutale hverdagen. Som inkluderer en konferanse som til min store overraskelse begynner i morgen og hvor jeg må presentere et paper. Det er skrevet de siste par dagene (puh!) og dermed har det ikke skjedd all verdens her. Og mens jeg er i Sigtuna vil det visst neppe gjøre det igjen. Så i mellomtiden har jeg litt oppbyggelig lesestoff.

For eksempel har den slagkraftige, forbløffende (og fortryllende*) Pernille Nylehn vært på alternativmesse i Stavanger, før hun nok en gang tok pH-ligaen et spatak eller to. Og med et sidespørsmål til en kjemiker fikk hun raskt Martin Ystenes Sprøytvarsler med på balletten.

Meget vel verdt lesning alt sammen og Pernilles blogg er lagt til i bloggrullen.

I tillegg gleder det mitt hjerte å se forskningsbloggere som ser på kognitive religionsstudier, og enda mer når de er norske og ikke minst når de lenker til originalartikler jeg ikke har lest fra før. Inkludert en masse peer-kommentarer med intelligente og kritiske betraktninger, slik det bør være. Les «The Folk Psychology of Souls» og reflekter.

Når en geek som meg i tillegg får se at oversettelsen av én av de første testene av «paranormale» teorier, Mesmers «magnetisme» nå er lagt online (tidligere tilgjengelig i Skeptics Encyclopedia of Pseudoscience til en drøy sum) blir man glad. Og bittelitt vemodig: Første gangen jeg fikk denne presentert, var det i form av et foredrag av Stephen Jay Gould, som døde litt for ung, litt for få år etter.

Av kreft, forøvrig. Uten å konsultere den slags kvakksalverier som er tema for Fædrelandsvennens utmerkete artikkel «Kampen om kreften». Der har Fevennens Eivind Kristensen nedlagt et virkelig godt stykke arbeid som fortjener lesere. Klikk inn.

Når jeg kommer tilbake får jeg vel omsider sagt noen ord om Archaeological Fantasies også…

(Takk til diverse stemmer på forumet for tips.)

*Vi må overholde tretallsregelen. Og for kynikerne: ja, skamløs smiger = kommer til å spørre om et eller annet.