Det har vært lite konspirasjonsteori her en stund. Så for å late som om jeg er interessert i den intellektuelle delen av det landskapet Berit Ås og andre plasserer seg i bablekroken av, har jeg funnet frem Ryan Mackeys 260 sider lange gjennomgang(pdf) av ett kapittel av teolog og troofer David Ray Griffins forsøk på […]

wtc911.jpgDet har vært lite konspirasjonsteori her en stund. Så for å late som om jeg er interessert i den intellektuelle delen av det landskapet Berit Ås og andre plasserer seg i bablekroken av, har jeg funnet frem Ryan Mackeys 260 sider lange gjennomgang(pdf) av ett kapittel av teolog og troofer David Ray Griffins forsøk på å svare Popular Mechanics.

Griffin får som ventet sitt pass påskrevet. Det var ikke akkurat noen bombe. Men Mackey skriver i det store og hele nøkternt og saklig, med rimelig gode referanser så man kan sjekke ut detaljer på forsvarlig vis. Og det er unektelig en del interessant stoff der. Blant annet en del detaljer fra tidligere branner med eller uten sammenrasing.

Etter førti sider var det likevel nok. Jeg må innrømme at jeg fortsatt finner kulten rundt disse teoriene mer interessant enn den enkle påvisningen av at de tar feil. Men for dem som har lyst til å lese vel 200 sider med «han hevder at» fulgt av «dette er feil fordi» – les for all del hele. Det er sannsynligvis en nyttig ressurs for dem som måtte føle for å debattere temaet. Og det slår i det minste å skulle se «troofer»-favoritt Ron Paul in action. (Intellektuelle uvaner løper virkelig i flokk.)