Selv om jeg nok er større fan av Snake Oil Science og Trick or Treatment selv, kan jeg gjøre et forsøk på å understøtte Bjørn Ares bestilling av Shapiros Suckers.

For Rose Shapiro fortsetter å levere varene på underholdende vis i senere kapitler også. Og lite er så underholdende som historien om ulike mirakelmedisinske apparater og preparater. Jeg har f.eks. alltid vært litt fan av all romantikken rundt elektrisitet («elektrokuren») og radioaktivitet i kvakksalveriets historie. Selv om det i blant er like tragisk som andre ukontrollerte behandlinger – f.eks. dødsfall relatert til inntak av radiumholdig drikke som skulle kurere det meste – er det ofte et lett komikkens skjær rundt det, på samme måte som rundt varianter av «kvantehealing» og den slags i dag.

Komikken knytter seg ofte til små behandlende sjokk, og Shapiro forteller historien om et apparat jeg aldri hadde hørt om før: «Pulvermacher’s Galvanic Chain Belt and Electro Conducting Suspensory.»

Hva slags behandling kunne man bruke et produkt med så lovende navn til?

Pulvermacher’s Galvanic Chain Belt and Electro Conducting Suspensory attachment electrified the genitals of men who feared they couldn’t keep up with the sexual demands of the New Woman of the 1920’s.

Au.

Sånne apparater går ut på dato når man finner et nytt vitenskapslignende ord å henge idiotiet på. De pleier sjelden å komme tilbake. Men kanskje hvis noen kalte det «holistisk kvante-galvanisk elektroakupunktur»? ( Stupidity ought to be painful, som en kjent amerikaner sa.)