Nettavisen og Dagens Næringsliv kunne i går fortelle at «mobilpopcorn» bør betraktes som et markedsføringstriks. Hva er mobilpopcorn?

På Youtube og andre nettsteder finnes det nå flere videoer som viser ungdommer som lager popcorn med sine mobiltelefoner.

De legger 3-4 telefoner tett inntil hverandre og plasserer noen maiskorn i midten. Så ringer de opp alle telefonene på en gang, og etter noen sekunder spretter flotte popcorn rett opp fra bordplaten.

I Nettavisen kunne den ellers ukjente kjemiprofessor Kjetil Ystenes — kanalisert av den atskillig mer kjente Martin, som er kilde hos DN — påpeke det urimelige. Vi låner øre til den korrekt identifiserte Martin:

Riktignok sender mobiltelefoner ut mikrobølger, men det må jo være veldig dårlig dekning hvis det skal være noen energi i dem, og de må være veldig fokusert. Det virker helt umulig at energien som oppfanges av popkornene er mer enn 1 W, sier han.

Han kommenterer videre at mesteparten av videoene ser ut til å være laget av en produsent av headsett.

Ellers kunne ytterligere en NTNU-kollega, medblogger Harald Hanche-Olsen fortelle at første treff på Youtube med søket «cell phone popcorn» avslørte bløffen. Enjoy (noen liker kanskje også lyden…):