Bloggen her har vært innom eksorsisme tidligere. Tildels også i flere perioder og ulike geografier. Av de ting jeg ikke fikk med mer om i Demoner er moderne besettelsestro og eksorsismepraksis innenfor både den katolske kirke og i andre miljøer av det mer fortærende.

Men det lille jeg kunne på feltet er nokså marginalt mot hva gutta i Gammaglimt har fått se og lære de siste årene. Som de forteller (litt av) til Vårt Land i dag, har de fått tilgang til ledende eksorsister i den romersk-katolske kirke:

I to og et halvt år har dokumentarfilm-skaperne Christian Falch og Fredrik Horn Akselsen i Gammaglimt fotfulgt eksorsisten José Antonio Fortea. Han er katolsk prest, omtalt som Europas mest populære eksorsist, superkjendis i Sør-Amerika og hovedpersonen i filmen. Den andre hovedpersonen er en colombiansk kvinne, utdannet ingeniør og påstår selv hun er besatt. Hun har levd med dette i 15 år og deler sine erfaringer.

Eksorsistene og andre de har snakket med inkluderer denne krabaten og mange med mindre taletrang. Det er ingen liten sak bare det. Men hva de har fått ut i andre enden er heller ikke å kimse av. Jeg er kanskje ikke opptatt av at de har filmet en genuin eksorsisme; jeg er mer opptatt av at de har fått så mange i tale, både besatt og eksorsist, troende og tvilende, innen kirken.

Det skal de snakke litt om på Dragvoll onsdag 26.10 fra kl.14, nærmere bestemt på auditorium D2. Hvor de også viser noen klipp fra filmen – slik den nå er.

Jeg gleder meg.