Jeg kunne «tatt en NIFAB» her og rapportert gladmeldingen: Det ser ikke ut til at det å ta multivitaminer øker forekomsten av kreft eller hjertelidelser. I motsetning til en rekke studier på antioksidanter ser det nemlig ikke ut til at det å være noen klart negativ trend av det muligens vanligste kosttilskuddet.
Den kjedelige nyheten for alle som betaler for sånt i håp om gode langtidseffekter, er at det ikke er noen positive heller. I alle fall ikke i en populasjon av 161 808(!) postklimakteriske kvinner som ble fulgt opp for kreft og hjertelidelser i åtte år:

After a median follow-up of 8.0 and 7.9 years in the clinical trial and observational study cohorts, respectively, the Women’s Health Initiative study provided convincing evidence that multivitamin use has little or no influence on the risk of common cancers, CVD, or total mortality in postmenopausal women.

For dem som vil lese hele artikkelen i Archives of Internal Medicine, er den her. Men det enkleste og mest opplysende er nok å lese den på VG Nett hvor Bodil Fagerheim (nok en gang) gjør en utmerket jobb med å fortelle og sette inn i en sammenheng. Gode lenker har hun også.
Og kostholdsrådene? De er fortsatt de samme gamle: Spis balansert og sunt, mindre kjøtt og mer frukt og grønt.
Er det bare meg som leser riktige steder, eller har helsejournalistikken tatt seg opp i kvalitet – på nett?