Den historiske bloggen Nekropolis har akkurat lagt ut et lite intervju med den gamle fantasten Erich von Däniken. Det er et bittelite hakk mer konspiratorisk enn jeg husker mannen som (men så er det mange år siden sist). Her om Kheopspyramiden og den sørgelige mangelen på bevis for hans egne teorier:

Selve dekkhistorien er det nok Zahi Hawass, den ledende egyptiske egyptologen, som står bak. Den mannen vil ikke tillate at noen hemmeligheter knyttet til pyramidene når offentligheten. For ham er pyramidene egyptisk eiendom og arv. Han sier alltid “vi, egypterne” og “våre forfedre”. Derfor vil han aldri offentliggjøre noe som kan tyde på at det ikke var egypterne som bygget pyramidene. I tillegg har du de islamske fundamentalistene i Egypt, som gjør det umulig for landets intellektuelle å stå fram med hva de vet. Det er livsfarlig å legge fram de gamle teoriene.

Les hele.
Hm. Jeg har et gammelt intervju med Däniken (fra forgangne «Skeptikernytt») liggende på en eller annen harddisk. Kanskje verdt å grave frem en gang.