Jeg sitter med artikkelrevisjon for snarlig deadline, samt diverse universitetssaker. Men noe av verden får jeg med meg lell. For eksempel har Skepsis fått en ny leder (aka «Store Sol»), én med skeptivistiske reflekser og flere sosiale interesser enn de fleste av oss gamle. Hun kan også fortelle at vi har holdt årsmøte og fått helt nytt styre. Hvilket virkelig var på tide.

Vi som har holdt på med Skepsis noen år har lykkes rimelig greit med et par småting. Vi har holdt eksternt orientert virksomhet, først og fremst kritisk deltagelse i offentligheten, oppe og i noenlunde godt gjenge. Litt mer enn vi skal ha æren for (i alle fall ikke alene), har vi også hatt en nokså god utvikling når det gjelder tilstedeværelse på nett.

Der stopper det også litt opp. Det vil være en overdrivelse å si at organisasjonsdriften i Skepsis har vært velfungerende. Ord som «lut» og «kaldt vann» (med mumlede unnskyldninger om andre oppgaver) rinner en fort i hu. Uten å piske seg selv og venner for mye – det har alltid (nesten) vært gode grunner til prioriteringer i retninger offentlig virke – så er det derfor med glede og ikke så rent liten lettelse vi kan annonsere et nytt styre, tungt sammensatt av idealistene som trakk i gang og organiserte Kritisk masse:

Leder: Marit Simonsen (Biologi, skribent Fri tanke, Saltklypa)
Nestleder: Erik Arnesen (Samfunnsernæring, medblogger her, forummoderator)
Økonomileder: Mona Hide Klausen (kognitiv nevropsykologi, Skepsis sosiale medier, redaktør på snarlig ny Skepsisbok)

Øvrige styremedlemmer:
Gunnar Tjomlid (vår webmaster, Saltklypa, skribent i Fri tanke og vinner av fjorårets Tordenblogg)
Kristin Carlsson (astronomi, Skepsis sosiale medier, Saltklypa)
Alvin Brattli (fysikk/astrofysikk, forummoderator)
Asbjørn Dyrendal (religionshistorie, offisielt gretten gammel gubbe, redaktør etc. en stund til)
Kjetil Hope (Litteraturvitenskap, redaktør på snarlig ny Skepsisbok)
Pernille Nylehn (Lege, allmenmedisin, medblogger her, skribent i bl.a. Stavanger Aftenblad.)

Det er dyktige mennesker, og noen flere, mye yngre og mer tiltakslystne enn vi gamle har vært på noen år, så vi tror det blir en strålende ting. Ønsk dem lykke til, mens vi eldre konsentrerer oss om å bare være sånn passe ankeraktige. Det er greit om skuta rører litt på seg også.