Endelig er den nye, og lenge etterlengtede, skepsisboken klar.

 

”Hakkespettbok”

Boken skiller seg fra tidligere publikasjoner, som var mer fokusert på å avlive moderne myter knyttet til et snevert tema. Denne boken er ment å gi en grunninnføring i vitenskap og kritisk tenkning, på et mer generelt plan. En slags ”hakkespettbok” for skeptikere – nye, så vel som innbarkede.

Informere og inspirere

Som i enhver bok har vi vært nødt til å ta harde valg med tanke på tema og innhold. Vi håper likevel vi klarer å gi deg akkurat nok kunnskap til å kunne navigere tryggere i nåtidens overflod av uvitenskapelig påstander og farlige løfter. Og som en hyggelig bieffekt – å pirre en nysgjerrighet på vitenskap og verden rundt oss, og gi deg et ønske om å lære mer. I tillegg til å være nyttig er vitenskap ufattelig spennende og inspirerende.

 

Bokens inndeling

Vi har delt boken i to deler – den første delen gir en grunnleggende innføring i vitenskapelige metoder og den vitenskapelige prosessen, psykologiske fenomener som forkludrer vår vurderingsevne, usaklige argumenter og kjennetegn på pseudovitenskap.

I del to av boken gir vi et innblikk i ulike ”alternative temaer” – alternativ medisin, vaksinenekt, kosttilskudd, spøkelser, ufoer, kornsirkler, kreasjonisme og konspirasjonsteorier.

 

Hvem er boken for?

Boken er skrevet med tanke på ungdom, men alle som ønsker å lære hvordan de skal kunne ta gode, informerte valg vil kunne ha nytte av denne boken.

 

Boken kan kjøpes  hos Humanist forlag. Medlemmer av Skepsis vil få tilsendt et eksemplar.

På vegne av alle forfatterne – god lesning!

 

Mona H. Klausen

Redaktør