Det er et nytt, unnskyld uttrykket, skred av Snåsamani i dagens aviser. Fra Dagbladet og VG til Aftenposten, NRK og Vårt Land fortelles det i samlet kor om hvordan «Snåsamannen «så» hvor den siste omkomne i Vefsn lå».

Historien er fra Helgeland Arbeiderblad via NTB. Leser vi litt i førstnevnte om funnet, finner vi at de allerede lette i dét området, at søsteren var funnet rett i nærheten, og at

Kvinnen ble funnet ved hjelp av søkestang om lag fire-fem meter fra stedet der søstera Bjørg Heidi Åkerøy ble funnet fredag i forrige uke. Før dette funnet hadde hundene markert kraftig på funnstedet.

Dagbladets dekning (som er én av få som ikke bare er avskrift), kan også avsløre at lederen for undersøkelsen, som er hovedkilde i saken, kan fortelle at «Vi hadde allerede bestemt oss for å søke i det aktuelle området. Det var et av primærområdene.»

Har jeg forstått dette riktig? Ikke var han der, ikke gjorde han noe arbeid, ikke fikk han dem til å lete noe sted de ikke holdt på å lete. Men æren skal han få?

I korte trekk ser mirakelet ut til å bestå i at Gjerstad skildret stedet de lette på, og oppmuntret til å fortsette med dét. Jeg sliter litt med å se det oppsiktsvekkende.

(Men jeg skal gjerne la meg overbevise av solide forsøk under gode, kontrollerte forhold. Sånt som Gjerstad så langt alltid har ønsket å være foruten. Hm.)

(Takk til forumdeltagere for tips.)