Hva er Skepsis?

Skepsis er en frivillig organisasjon med engasjerte medlemmer som jobber for å fremme forskning og kritisk tenkning til folk flest. Skepsis er religiøst og politisk uavhengig.

Kritisk korrektiv

Vi forsøker å være et kritisk korrektiv til uttalelser og praksis i norsk offentlighet som er dårlig begrunnet og potensielt skadelig. Vårt formål er å hjelpe deg med å navigere trygt i jungelen av reklame og propaganda, som bare er konspirasjonsteorier, svindel og falske nyheter. Dette gjør vi ved å opplyse om verktøy for kritisk tenkning og sette søkelyset på ting som kan resultere i tom lommebok, permanente fysiske eller mentale skader, eller i verste fall ta livet av deg. I tillegg skriver vi kritiske artikler om fenomenale påstander om ufoer, spøkelser og det okkulte.

Forskningsformidling

Skeptikere er forskningsentusiaster og brenner for å fortelle om hvor mye fantastisk forskning har funnet ut. Vi ønsker at hvem som helst skal kunne nyttiggjøre seg funn fra forskning i sitt eget liv. Akademiske tekster er gjerne skrevet for andre akademikere og ikke så tilgjengelig for folk flest. Da er det viktig med god forskningsformidling.

Aktivitet

I tillegg til å drive dette nettstedet har vi en Facebook-gruppe, Twitter- og Youtube-kanal. Vi er medarrangør av Skeptikere på puben, et sosialt treffsted for skeptikere. Vi publiserer også bøker med ujevne mellomrom. Bøkene kan bestilles på våre bestillingssider eller på nettsidene til Humanist forlag.

Internasjonalt samarbeid

SKEPSIS er tilknyttet et internasjonalt nettverk av lignende organisasjoner (CSI og ECSO]

 

Vedtekter

 

Kontaktinformasjon

For generelle henvendelser: kontakt@skepsis.no

Nettsidene: redaksjon@skepsis.no

Innmelding/medlemsskap: innmelding@skepsis.no

 

Styret (f.o.m. februar 2019)
Ingvild Tinglum Bøckman (leder)

Carina Marie Rose (nestleder)

Øyvind Ertsås (kasserer)

Kjersti B. Stuestøl (redaktør for skepsis.no)

Jan Schjetne (styremedlem)

Jørgen Tinglum Bøckman (pressekontakt)

Nicolai Roness (styremedlem)

Mona Hide Klausen (styremedlem)