Vi har vært innom (og hatt mye moro med) «Power Balance»-sprøytet her tidligere, så en for øyeblikket siste oppdatering kan kanskje ikke skade.

Enkelte vil huske at det handler om enda et produkt – denne gang et armbånd – med magiske effekter solgt med henvisninger til skjulte energier og gammel mystikk, og de riktig hukommelsessterke vil kanskje huske at de fikk seriøse problemer med forbrukermyndigheter, at de lovet bot, bedring og erstatning til misfornøyde kunder som innså at de var blitt lurt.

Det er nok helst det siste som nå medfører at de har meldt seg konkurs. LA Times forteller at de har gått i minus, og det skyldes nok langt på vei erstatninger, ettersom selve produktet koster en slikk og ingenting å produsere og atskillig mer hos selger.

Til gjengjeld har det visst ikke vært helt billig å skulle betale erstatning: 57 millioner dollar påstår Daily Mail.

Nå gjenstår det «bare» å se hvor stor etterspørselen etter konkurrentenes tilsvarende vissvass er. Helt tørke er det sannsynligvis ikke. Vi stadig besøk hit via søkeord som antyder kjøpsvurderende kunder, men man bør nok legge en god del mer vekt på at gutta bak selskapet har lovet å fortsette.